Fabregas chce ísť do Barcelony, Arsenal zatiaľ oficiálnu ponuku nedostal

TASR|25. máj 2010 o 15:19

Otec španielskeho futbalistu Cesca Fabregasa potvrdil záujem svojho syna o prestup z Arsenalu FC do FC Barcelona.

Madrid. Generálny riaditeľ katalánskeho veľkoklubu Joan Oliver však v tejto súvislosti uviedol, že Barcelona ešte nepredložila londýnskym kanonierom oficiálnu ponuku na transfer.

"Cesc sa momentálne koncentruje na výkony v španielskom národnom tíme, ale osobne si želá, aby sa celý prestup uzavrel tak skoro, ako to len bude možné," uviedol Francesc Fabregas starší pre španielske média:

"Rokovania medzi Arsenalom a Barcelonou budú veľmi dlhé a obe strany si k tomu budú musieť sadnúť niekoľkokrát, pretože ide o komplikovaný prípad. Teraz neviem ako to celé skončí, ale verím, že konečné rozhodnutie musí rešpektovať želanie samotného hráča."

Podľa médií z Pyrenejského polostrova má španielsky majster eminentný záujem na tom, aby 23-ročného kapitána Arsenalu získal ešte pred štartom svetového šampionátu v JAR (11. júna).

"Zatiaľ sme nedali na stôl žiadnu ponuku. Faktom však je, že samotný hráč vyjadril svoje želanie hrať za Barcu možno už v novej sezóne," povedal Oliver, ktorý na vysvetlenie dodal: "Oficiálnu ponuku sme ešte nepredložili, ale prvý kontakt s Arsenalom sme už urobili, pričom sme druhú stranu informovali o našom zámere hovoriť o súčasnej situácii. Rozhodne sa nikam neponáhľame, lebo nikdy neviete ako dlho môže táto operácia trvať."

Francesc Fabregas starší ďalej uviedol, že jeho syn vždy plnil požiadavky trénera Arsenalu Arsene Wengera a preto očakáva povolenie na prestup aj od francúzskeho kouča.

"Sme nesmierne vďační Arsenalu, pretože z môjho syna urobili skutočného a kompletného chlapa. Momentálne má platný kontrakt s Arsenalom. Domnievam sa ale, že anglický klub ho síce nechce predať, no napokon nechá Cesca odísť," uzavrel Fabregasov otec.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Fabregas chce ísť do Barcelony, Arsenal zatiaľ oficiálnu ponuku nedostal