Extraliga je bez sponzora, hokej čaká na peniaze

Sportnet|14. sep 2006 o 00:00

Slovenská hokejová extraliga vstúpila do 14. ročníka bez generálneho partnera, keďže Slovak Telecom zmluvu so spoločnosťou GM Marketing nakoniec nepodpísal. Vlani niesla súťaž názov ST extraliga, neskôr T-Com extraliga a kluby mali z toho celkový úžitok

V 26. minúte zápasu Nitra - Martin znížil domáci útočník Viliam Čacho touto strelou v presilovke na 1:2, ale obrat nenastal. Martinčania si z ľadu vlaňajšieho víťaza základnej časti odniesli víťazstvo 4:2.

FOTO PRE SME - MICHAL HORNICKÝ

Slovenská hokejová extraliga vstúpila do 14. ročníka bez generálneho partnera, keďže Slovak Telecom zmluvu so spoločnosťou GM Marketing nakoniec nepodpísal. Vlani niesla súťaž názov ST extraliga, neskôr T-Com extraliga a kluby mali z toho celkový úžitok 16,5 milióna korún. Teraz mala prebehnúť spolupráca prostredníctvom nového marketingového partnera na vyššej úrovni, zrejme aj za vyššiu sumu, no plány skrachovali.

"Zatiaľ neviem posúdiť, aký to bude mať vplyv na chod klubov. My máme zmluvu s GM Marketing a 30. septembra čakáme na prvú 40-percentnú splátku. Celkovú výšku kontraktu však nemôžem prezradiť," povedal Vladimír Paštinský, riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej, ktorá riadi extraligu. V minulosti niesla súťaž názvy West extraliga, Boss extraliga, ST extraliga a napokon T-Com extraliga, teraz je však holá.

Podľa Paštinského by situácia nemala mať vplyv na sobotňajší úvodný televízny prenos z tohto ročníka Žilina - Slovan na STV 2.

V 1. kole pripravil prekvapenie Liptovský Mikuláš majstrovi zo Žiliny, domáci mladíci obrátili vývoj z 0:2 na 4:2 a tri body už zostali v Liptove. Nečakalo sa ani víťazstvo Martina v Nitre. V Trenčíne potvrdili vysoké ambície Košice, aj Slovan so Zvolenom vykročili tou správnou nohou.

MonológJirko Bicek, strelec prvého gólu HC Košice v sezóne

Teším sa na hokej pred plným hľadiskom

- V októbri nastúpim do tímu Brynäs Gävle a vedenie švédskeho klubu mi dalo možnosť, aby som sa na začiatku sezóny rozohral vo Fínsku. Rozhodol som sa však pre materský klub HC Košice. S mužstvom som absolvoval prípravu, cítim sa tu veľmi dobre. Podpísal som dvojmesačnú zmluvu, poistku si platím sám. Slovenská extraliga má solídnu úroveň, rozdiel v porovnaní so švédskou nie je veľký. Košice sa už v prvom zápase v Trenčíne prezentovali dobrou defenzívnou hrou a rýchlymi brejkami, v bránke nás viackrát podržal Imro Petrík. Ak zopakujeme takéto výkony aj v domácej Steel aréne, verím, že uspokojíme náročných košických fanúšikov. Už v piatok hostíme Liptovský Mikuláš a teším sa na hokej pred plným hľadiskom.

Výsledky 1. kolaLiptovský Mikuláš - Žilina 4:3, Nitra - Martin 2:4, Skalica - Zvolen 1:5, Slovan - Poprad 6:1, Trenčín - Košice 2:3.

GÓLY: 31 , priemer na zápas 6,2. DIVÁCI: 14 330, priemer na zápas 2866. Návšteva kola v Nitre - 3400, najnižšia v Skalici - 1500.

Najbližší program

Piatok 15.9 - 2. kolo, 17.00 h: Martin - Poprad (hlavný rozhodca - F. Mihálik), Košice - Liptovský Mikuláš (Kubuš), Skalica - Trenčín (Baluška), 17.30: Nitra - Zvolen (Bodák).

Sobota 17.30 (priamy prenos STV 2): Žilina - Slovan (Ravodin/Rus).

Zostava 1. kola

ŠIMONOVIČ

Zvolen

  JAVÍN PRIECHODSKÝ
  Košice Zvolen
  URAM RÓBERT HUNA markovič
  Slovan L. Mikuláš Martin
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Extraliga je bez sponzora, hokej čaká na peniaze