Everton povolí brankárovi Muchovi odísť

Ján Mucha
Ján Mucha (Autor: SME - Vladimír Šimíček)
SITA|25. máj 2011 o 12:22

Podľa agenta Jána Muchu môže slovenský brankár odísť z Evertonu do iného klubu.

LIVERPOOL. Na sezónu 2010/2011 nebude slovenský reprezentačný futbalový brankár Ján Mucha ml. spomínať práve v najlepšom. V anglickom prvoligovom klube FC Everton dostal počas celého ročníka príležitosť len v dvoch stretnutiach v Ligovom pohári, v Premier League či FA Cupe sa nedostal medzi žrde ani raz.

Absolútnu dôveru trénera Davida Moyesa mal Američan Tim Howard, ktorý už tretiu sezónu v rade nepustil v ligovom stretnutí do bránky liverpoolskeho tímu žiadneho svojho náhradníka. V pondelok 23. mája sa s Moyesom stretol hráčsky agent slovenského gólmana Jozef Tokoš, aby spolu prediskutovali otázku ďalšieho pôsobenia 28-ročného rodáka z Belej nad Cirochou v Goodisonovom parku.

Klub chce, aby zostal

"Isté je to, že Janko má v Evertone platný kontrakt do roku 2013 a klub chce, aby zostal. No na druhej strane, on chce pravidelne chytať a Moyes mi potvrdil, že ak mu nájdeme zodpovedajúci klub, nebude mu robiť problémy pri odchode. Vedenie Evertonu je ochotné ho uvoľniť, ak o to on sám požiada, prioritou je však transfer. Hosťovanie v inom mužstve nie je úplne vylúčené, ale momentálne ho chcú pustiť len na prestup," povedal pre agentúru SITA licenčný agent Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jozef Tokoš, ktorý sa v utorok vrátil z Britských ostrovov.

"Janko pred rokom a pol urobil náročné rozhodnutie, odhodlal sa pre Premier League a boj o miesto v základnej zostave FC Everton. Teraz chce pravidelne hrať, keďže je to reprezentačný brankár a už rok sedí len na lavičke. My ho chceme udržať v anglickej lige, ak nie v Evertone, tak v inom klube. To je naša priorita. Nerád by som teraz hovoril o detailoch, nezvyknem komentovať situáciu, ak ešte nie je nič uzavreté. Ešte stále je len máj, máme dostatok času na to, aby sme celú záležitosť vyriešili ku spokojnosti všetkých strán," dodal J. Tokoš.

Jednou z možností, kam by mohol bývalý gólman Humenného, Interu Bratislava, MŠK Žilina a poľskej Legie Varšava zamieriť, je Wigan Athletic. Ten mal o Muchu záujem už vtedy, keď sa pred rokom a pol rozhodol pre liverpoolsky Everton. Spomína sa tiež jeho prípadný návrat do varšavskej Legie, kde by mal v najbližšom čase prevziať trénerskú taktovku slovenský reprezentačný lodivod Vladimír Weiss st. Legia chcela Muchu získať už v zime na krátke polročné hosťovanie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Everton povolí brankárovi Muchovi odísť