Európsky týždeň športu podporili Volko, Dukátová aj Tomi Kid Kovács

Ján Volko verí, že akcia rozhýbe Slovensko.
Ján Volko verí, že akcia rozhýbe Slovensko. (Autor: SITA)
SITA|12. sep 2017 o 14:11

Ambasádormi iniciatívy sa v rámci Slovenska stali Ján Volko a Jana Dukátová.

BRATISLAVA. Národné športové centrum (NŠC) je aj v roku 2017 slovenským koordinátorom Európskeho týždňa športu (ETŠ), ktorý sa uskutoční od 23. do 30. septembra.

Ambasádormi iniciatívy Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity v celej Európe sa v rámci Slovenska stali atlét Ján Volko a vodná slalomárka Jana Dukátová.

Šport ako životný štýl

Semifinalista na 200 m z nedávnych MS v Londýne Volko verí, že akcia rozhýbe Slovensko.

"Šport je ideálny prostriedok na relax a oddych, podporu zdravia a najmä zmysluplne stráveného času detí a mládeže. Pre mňa je šport zároveň životný štýl, ktorý ma naučil najmä zodpovednosti, dáva mi radosť z pohybu a eufóriu z víťazstva. Vďaka športu cestujem po svete, spoznávam nové krajiny a ľudí. Robím radosť nielen sebe, ale aj iným ľuďom. Akýkoľvek dôvod športovať je preto podľa tým správnym motívom, či už na vrcholovej alebo rekreačnej úrovni," uviedol elitný šprintér.

"Môj život je predovšetkým pohyb a šport a ani si ho veľmi bez neho neviem predstaviť. Pre mňa je šport zábava a verím, že bude aj pre vás," vyzvala cez videopozdrav najlepšia slovenská kajakárka Jana Dukátová.

Do projektu Európskeho týždňa športu sa zapoja aj zdravotne znevýhodnení športovci, čo dokazuje, že šport je naozaj pre všetkých a najmä, že spája všetkých.

Za ETŠ sa vyslovil bývalý boxer Tomi Kid Kovács.
Za ETŠ sa vyslovil bývalý boxer Tomi Kid Kovács. (Autor: SITA)

"Slovenské hnutie špeciálnych olympiád je hrdé, že po prvýkrát sa športovci s mentálnym postihnutím stávajú aktívnou súčasťou takého významného projektu. Naším cieľom je predstaviť verejnosti športovcov s mentálnym postihnutím, ich emotívne prežívanie radosti zo športovej aktivity a pozitíva športu na ich rozvoj," uviedla Eva Gažová, národná riaditeľka Special Olympics.

Vyboxuj si svoj sen

Súčasťou ETŠ je aj projekt Vyboxuj si svoj sen. Cieľom je pomôcť stovkám ľudí, najmä deťom a mládeži nájsť motiváciu k športu či stratené sebavedomie.

"Môj príbeh a príbehy mojich zverencov píše život a každý z nás začal s jedným veľkým snom. Pred mojimi očami vyrastajú z detičiek aktívni športovci a šampióni. Mená reprezentantov ako Andrej ´Bandi´ Csemez, Viliam Tankó a ďalší preslávili náš klub a náš šport aj v zahraničí. Šport nás učí disciplíne, úcte a čestnosti. A my to posunieme ďalej, naučíme deti zodpovednosti, vytrvalosti a láske k športu, pretože u nás nemožné neexistuje,“ vyslovil sa bývalý boxer Tomi Kid Kovács.

Informácie pochádzajú z tlačovej správy NŠC.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Európsky týždeň športu podporili Volko, Dukátová aj Tomi Kid Kovács