Srbi sa vysmievali Ronaldovi, kričali naňho Messi. Potom strelil víťazný gól

Cristiano Ronaldo počas kvalifikačného zápasu na EURO 2020 proti Srbsku.
Cristiano Ronaldo počas kvalifikačného zápasu na EURO 2020 proti Srbsku. (Autor: TASR)
TASR|8. sep 2019 o 12:32

Portugalsko konečne vyhralo v kvalifikácii.

BELEHRAD. Portugalskí futbalisti sú úradujúci majstri Európy, tento rok vyhrali premiérovú edíciu Ligy národov, v kvalifikácii EURO 2020 sa však dosiaľ trápili.

V úvodných dvoch vystúpeniach najprv remizovali doma s Ukrajinou bez gólov, so Srbskom sa rozišli nerozhodne 1:1. V sobotu v Belehrade si však zverenci Fernanda Santosa napravili renomé, keď zdolali domácich 4:2.

"Ukázali sme mnoho kreativity a ofenzívneho potenciálu. Potrebovali sme podať výborný výkon, ak sme chceli zdolať Srbov. Domáci ma trochu prekvapili, čakal som, že budú útočnejší. Oni však hrali podobne ako v Lisabone, dobre bránili a komplikovali nám život v útoku," citoval kouča Portugalska oficiálny web UEFA.

Ronaldo sa odplatil fanúšikom

Portugalci prvýkrát zlomili odpor súpera až v závere prvého polčasu, keď sa presadil William Carvalho. Podľa Santosa to bol jeden z kľúčových okamihov na ceste za víťazstvom.

"Gól tesne pred prestávkou nám poskytol výhodu do druhého polčasu. Dokázali sme eliminovať ich vynikajúci stred poľa a zaslúžene sme duel dotiahli do úspešného konca."

Po stretnutí mal dôvod na radosť aj Cristiano Ronaldo. V prvej kvalifikačnej konfrontácii v marci odohral iba pol hodinu, keď sa zranil. V sobotu si napravil chuť, strelil tretí a napokon víťazný gól.

Dokonalo sa tak odplatil domácim priaznivcom, ktorí pri každom jeho dotyku s loptou posmešne skandovali "Messi, Messi". Celkovo to bol jeho 89. zásah v najcennejšom drese.

Srbi uznali kvalitu Portugalska

Zápas mal trpkú príchuť pre kormidelníka Srbska Ljubišu Tumbakoviča, ktorý nahradil v júli na poste Mladena Krstajiča a sobotný duel bol jeho premiéra na lavičke národného mužstva.

Hoci mu nevyšla podľa predstáv, po stretnutí uznal kvalitu súpera: "Prehrali sme s fantastickým tímom plným superhviezd. Chýbala nám finálna fáza, najmä v prvom polčase. Gól do šatne nám rozhodne nepomohol. Tradičnou slabinou nášho futbalu je obrana a ukázali sme to aj teraz, to podmienilo celý priebeh zápasu."

V tabuľke B-skupiny je na čele Ukrajina s 13 bodmi z piatich odohratých zápasov. Portugalsko sa dostalo na druhé miesto, má päť bodov, ale absolvovalo iba tri duely.

V utorok 10. septembra sa predstaví v Litve. Srbi sú štvrtí o skóre za prekvapením "béčka" Luxemburčanmi, s ktorými sa stretnú tiež v utorok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Srbi sa vysmievali Ronaldovi, kričali naňho Messi. Potom strelil víťazný gól