K reprezentácii sa už pripojil aj Duda. Teším sa, že prídu aj fanúšikovia, hovorí

Ondrej Duda v drese 1. FC Kolín.
Ondrej Duda v drese 1. FC Kolín. (Zdroj: TASR/AP, Autor: TASR/AP)
TASR|31. máj 2021 o 14:01

Pomáhal svojmu tímu k zotrvaniu v Bundeslige.

BRATISLAVA. K slovenskej futbalovej reprezentácii sa na tréningovom kempe v rakúskom Windischgarstene pripojil v noci z nedele na pondelok už aj ofenzívny stredopoliar Ondrej Duda.

Dvadsaťšesťročný rodák zo Sniny mal ešte počas uplynulého víkendu klubové povinnosti s Kolínom nad Rýnom, ktorý napokon uspel v baráži o zotrvanie v najvyššej nemeckej súťaži.

V prvom súboji jeho tím doma podľahol Kielu 0:1, v odvete u súpera však suverénne triumfovali 5:1.

Dlhšia sezóna, ako čakal

"Sezóna bola veľmi ťažká a som rád, že sme sa zachránili. Obavy z udržania sa v bundeslige som nemal, pretože v prvom zápase s Kielom sme hrali veľmi dobre, len sme nevyužili všetky šance. V druhom súboji sme zase premenili všetko, čo sme mohli.

Právom sme sa zachránili. V klube zostávam, mám tam zmluvu ešte na tri roky," povedal Duda vo videorozhovore na oficiálnom webe Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Na akciu národného tímu pred majstrovstvami Európy sa tešil. "Konečne môžem byť s chlapcami. Čakal som, že prídem do kempu skôr, ale sezóna bola dlhšia, ako som čakal," podotkol.

Do Windischgarstenu pricestoval nabudený a už sa nevie dočkať samotného európskeho šampionátu. V základnej skupine bude súpermi Slovákov postupne Poliaci, Švédi a Španieli.

Teší sa na fanúšikov

"Veľmi sa na tie zápasy teším. Som rád, že v hľadiskách budú aj fanúšikovia. Bude to určite pekné. Myslím si, že ne Eure to budú vyrovnané stretnutia, máme v skupine ťažkých protivníkov, ale môžeme prekvapiť.

Máme ešte dosť času na prípravu a verím, že sa nám podarí dosiahnuť nejaký úspech," pokračoval Ondrej Duda.

Pred piatimi rokmi sa predstavil aj na ME vo Francúzsku, slovenský tím sa tam dostal do osemfinále.

"Raz som si to už zažil. Od predchádzajúcich ME som nabral viac skúseností, každým rokom som napredoval. Určite som iný hráč ako predtým. Myslím si, že odvtedy sa s pribúdajúcim vekom moja pozícia v tíme zmenila," doplnil.

Slovenská reprezentácia počas aktuálneho týždňa absolvuje dve prípravné stretnutia. V utorok 1. júna v rakúskom Riede si zmeria sily s výberom Bulharska, o päť dní neskôr nastúpi v generálke na ME vo Viedni proti domácemu Rakúsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»K reprezentácii sa už pripojil aj Duda. Teším sa, že prídu aj fanúšikovia, hovorí