Cez víkend hrali ligový zápas. K reprezentácii sa pripojila dvojica hráčov

Zľava Jakub Hromada a Dávid Hancko.
Zľava Jakub Hromada a Dávid Hancko. (Autor: SFZ)
Ivan Mriška|31. máj 2021 o 12:54

Dávid Hancko a Jakub Hromada už naplno trénujú.

WINDISCHGARSTEN, BRATISLAVA. Tréner futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič ich nominoval len medzi náhradníkov. Nie preto, že s nimi na EURO neráta, ale preto, že mali klubové povinnosti.

Po víkendových zápasoch českej ligy sa k reprezentácii Slovenska pripojila dvojica hráčov Dávid Hancko a Jakub Hromada.

Hancko: Konkurencia prospieva

Obranca Sparty Praha Hancko prišiel na kemp do Rakúska výborne naladený. Cennými gólmi pomohol Sparte k druhému miestu v tabuľke a vstupenke do Ligy majstrov.

„Hneď po poslednom zápase som sa spojil s reprezentačnými trénermi a Jakubom Hromadom. Snažili sme sa pripojiť k tímu čo najrýchlejšie, aby sme mohli byť čo najskôr s chalanmi,“ povedal Hancko po príchode do Windischgarstenu pre web SFZ.

Odchovanec prievidzského futbalu verí, že mu nominácia na EURO neujde.

„Konkurencia prospieva k tomu, aby mužstvo rástlo a každý pracoval čo najviac. A takisto je to aj v mojej hlave.

Chcem sa pripraviť čo najlepšie a verím, že sa tam zmestím. Budem o to bojovať,“ dodal kmeňový hráč talianskej Fiorentiny, ktorý po zranení svalu hral všetky zápasy Slovenska od prvej do poslednej minúty.

Hromada: Neveril by som tomu

Výbornú sezónu v Slavii Praha má za sebou aj stredopoliar Jakub Hromada. Zahral si v Európskej lige a klub s veľkým náskokom vyhral český titul.

„Sezóna bola výnimočná, vyhrali sme ju bez prehry. Som preto rád, že som sa mohol pripojiť k reprezentácii,“ uviedol Hromada.

K tímu sa chcel pripojiť už skôr, no nakoniec ho klub uvoľnil až po poslednom ligovom kole.

„Keby mi niekto pred rokom povedal, že budem bojovať o miestenku na EURO, neveril by som tomu. Strašne si to preto vážim a spravím všetko preto, aby som sa na turnaj prebojoval. Bolo by to zavŕšenie výnimočnej sezóny.

Zažil som skvelý rok nielen po futbalovej stránke, ale aj osobnej. S manželkou sme sa vzali a narodila sa nám dcérka,“ dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Cez víkend hrali ligový zápas. K reprezentácii sa pripojila dvojica hráčov