Koronavírus im narušil prípravu. Reprezentantov Španielska konečne zaočkovali

Sergio Busquets je kapitán Španielska, jeho účasť na EURO 2020 je však ohrozená.
Sergio Busquets je kapitán Španielska, jeho účasť na EURO 2020 je však ohrozená. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|11. jún 2021 o 15:01

Diego Llorente sa napokon bude môcť pripojiť k tímu.

MADRID. Futbalových reprezentantov Španielska zaočkovali proti koronavírusu. Stalo sa tak po tom, čo dvoch hráčov izolovali po pozitívnych testoch na COVID-19.

Vedenie národného tímu uviedlo, že vakcináciu uskutočnili zdravotníci zo španielskych ozbrojených síl vo výcvikovom zariadení tímu neďaleko Madridu. Španielsko nastúpi v pondelok v Seville na úvodné stretnutie "slovenskej" E-skupiny proti Švédsku.

V Španielsku sa totiž proti koronavírusu očkuje výhradne podľa veku a aktuálne prebieha vakcinácia osôb nad 40 rokov. Výnimku dostali aj športovci, ktorí sa pripravujú na OH v Tokiu.

"Máme to privilégium a veľké šťastie, že sa vláda rozhodla zaočkovať nás. Je to pre nás skvelá správa. Dúfam, že sa nám pred pondelkovým zápasom vyhnú vážnejšie vedľajšie účinky," povedal stredopoliar Thiago Alcantara, ktorý ešte v roku 2020 prekonal ochorenie COVID-19.

Prípravu na turnaj narušil tento týždeň pozitívny výsledok kapitána Sergia Busquetsa a obrancu Diega Llorenteho. Následné testy Llorenteho však boli negatívne, takže jeho počiatočný pozitívny výsledok mohol byť chybný.

Tím uviedol, že sa obranca bude môcť čoskoro vrátiť. Busquets však musí absolvovať desaťdňovú karanténu. Podľa informácií Španielov sa cíti dobre a dúfa, že sa ešte počas turnaja vráti.

Viac o EURO 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Koronavírus im narušil prípravu. Reprezentantov Španielska konečne zaočkovali