Eto´o si želá marseillskú rozlúčku s kariérou

SITA|18. nov 2008 o 15:58

Kamerunčan Samuel Eto'o sa chce s futbalovými trávnikmi rozlúčiť ako hráč francúzskeho klubu Olympique Marseille.

PARÍŽ. Kamerunčan Samuel Eto'o sa chce s futbalovými trávnikmi rozlúčiť ako hráč francúzskeho klubu Olympique Marseille, keď raz budú dni jeho aktívnej kariéry spočítané.

Útočník FC Barcelona od svojho príchodu na európsky kontinent pôsobil výlučne v španielskych kluboch, o to väčšie bolo prekvapenie, keď na otázku športového denníka L'Equipe, či by raz nechcel hrať vo Francúzsku, odvetil:

"Prečo nie? Snívam o tom, že raz budem hrať za Marseille. Francúzsko je pre mňa ako Kamerun. Preto keď raz príde koniec mojej kariéry a telo ma už nebude poslúchať, možno strávim jednu sezónu vo francúzskej lige." Eto´o sa po vlaňajšej zraneniami poznačenej sezóne dostáva do streleckej fazóny. V 11 zápasoch tohto ročníka Primera División skóroval už 13-krát, na nedávnu štvorgólovú porciu Villarrealu mu stačil jeden polčas. Africký legionár pripisuje návrat formy tvrdšej trénerskej ruke Pepa Guardiolu, správy o tom, že kouč neskorými nočnými telefonátmi terorizuje svojich zverencov, aby sa presvedčil, či netrávia čas hýrením, však poprel. "Žiadne polnočné hovory. Máme deti a sme dospelí ľudia. Ale pokuty sú na mieste. V mužstve ako Barcelona môžu aj drobné veci stmeliť kolektív. Keď po tréningu neobedujete so spoluhráčmi, ľudia si oprávnene povedia, že to nie je normálne," myslí si 27-ročný kanonier, ktorý by privítal futbalovú spoluprácu s 20-ročným francúzskym talentom v službách Lyonu Karimom Benzemom: "Barcelona je najväčší klub na svete. Najväčší klub potrebuje najväčších hráčov a Benzema medzi nich patrí."

Nachádzate sa tu:
Domov