Etická komisia FIFA rozhoduje o osude Blattera a Platiniho

V júli bolo Blatterovi horúco. Britský komik Simon Brodkin začal počas tlačovej konferencie v Zürichu na šéfa FIFA hádzať falošné bankovky. Brodkina vtedy z miestnosti vyviedli pracovníci ochranky.
V júli bolo Blatterovi horúco. Britský komik Simon Brodkin začal počas tlačovej konferencie v Zürichu na šéfa FIFA hádzať falošné bankovky. Brodkina vtedy z miestnosti vyviedli pracovníci ochranky. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. nov 2015 o 18:42

V kauze sprenevery môže verdikt padnúť v decembri.

ZURICH. Sudcovská komora etickej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) na čele s Joachimom Eckertom formálne začala rokovania o možných ďalších sankciách pre Seppa Blattera a Michela Platiniho vo veci údajnej sprenevery financií futbalovej asociácie.

Prezidenti FIFA a Európskej futbalovej únie (UEFA) dostanú šancu pred komisiou prezentovať svoje stanoviská.

Šéfov oboch organizácií vyšetrujú kvôli dvom miliónom švajčiarskych frankov, ktoré Blatter vyplatil Platinimu v roku 2011.

Obaja obvinenia odmietajú a tvrdia, že šlo o odmenu za štyri roky Platiniho pôsobenia na pozícii osobného poradcu Seppa Blattera ešte na prelome tisícročí.

Etická komisia očakáva, že verdikt vynesie už v decembri. Ak sa obvinenia potvrdia, obaja funkcionári budú čeliť niekoľkoročným zákazom činnosti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Etická komisia FIFA rozhoduje o osude Blattera a Platiniho