Slovenskí futbalisti dlho čakali na gól, vstup do Ligy národov však zvládli

Tomáš Suslov sa teší po strelenom góle v zápase Estónsko - Slovensko v skupine 1 C-divízie Ligy národov.
Fotogaléria (43)
Tomáš Suslov sa teší po strelenom góle v zápase Estónsko - Slovensko v skupine 1 C-divízie Ligy národov. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|5. sep 2024 o 22:38 (aktualizované 5. sep 2024 o 23:10)

Futbalisti Slovenska dnes zdolali Estónsko v zápase skupiny 1 v C-divízii Ligy národov, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

Liga národov - C-divízia, skupina 1

Estónsko - Slovensko 0:1 (0:1)

Gól: 70. Suslov

Rozhodovali: Jug - Žunič, Vidali (všetci Slovinsko). ŽK: Tamm, Shein - Obert, Boženík, Vavro, Dúbravka

Diváci: 6128

Estónsko: Hein - Lilander, Tamm (70. Vetkal), Mets, Schjönning-Larsen - Miller (78. Jakovlev), Ainsalu (70. Palumets), Shein, Siňavskij (84. Saarma) - Sappinen, Tamm

Slovensko: Dúbravka - Pekarík (90.+2 Gyömbér), Škriniar, Obert (65. Vavro), Hancko - Duda (83. Rigo), Lobotka, Bénes (83. Bero) - Suslov, Boženík (65. Strelec), Haraslín

TALLINN. Slovenskí futbalisti odštartovali nový ročník Ligy národov víťazne. V skupine 1 C-divízie uspeli na pôde Estónska najtesnejším rozdielom 1:0.

V prevažnej časti zápasu mali ofenzívnu prevahu, ktorú potvrdili v 70. minúte gólom Tomáša Suslova.

Fotogaléria zo zápasu Estónsko - Slovensko v Lige národov (C-divízia, skupina 1)

Slováci nastúpia v nedeľu od 18.00 v Košiciach proti Azerbajdžanu.

"Sokoli" mali väčšinu zápasu herne navrch, o tri body však bojovali do poslednej chvíle.

Hrdina domácich bol brankár Karl Hein, ktorý im takmer zabezpečil historicky prvý bodový zisk proti Slovákom. Tí vyhrali nad pobaltským súperom po tretí raz v histórii o jeden gól.

VIDEO: Tomáš Suslov a jeho gól

Tabuľka skupiny 1 C-divízie Ligy národov

Priebeh zápasu Estónsko - Slovensko v Lige národov

I. polčas

Slováci sa v úvode zápasu dostali k viacerým strelám z hranice šestnástky. V 3. minúte Suslov prízemnou strelou minul bránku, o päť minút Duda poslal loptu nad a Boženíkovu strelu z otočky chytil brankár Hein.

Bližšie ku gólu bol v 10. minúte Suslov, ktorý v šestnástke vzal loptu hráčovi domácich a hoci krížnou strelou mieril presne, Hein pohotovo zasiahol.

Pred Dúbravkom prvýkrát "horelo" v 14. minúte, keď Sappinen po prieniku ľavou stranou odcentroval, no Schjönning-Larsen v nebezpečnej pozícii netrafil loptu.

Slováci mali iniciatívu, v 21. minúte Duda vysunul v šestnástke Suslova, ktorého sľubnú šancu zmaril Hein. Naďalej sa hralo najmä na polovici domácich, Slováci sa viackrát dostali do nádejných pozícií, no Estónci ich dokázali zblokovať.

V 44. mohol Bénes poslať hostí do vedenia, no strelu opäť zmaril pohotový Hein. Slováci sa v prvom polčase dostali k 14 strelám (na bránku 4), no bez želaného efektu.

II. polčas

Blízko ku gólu bol v 49. minúte Hancko, ktorý sa dostal k odrazenej lopte, no trafil iba hornú žrď. Brána domácich sa zatriasla aj v 56. minúte, keď Dudovu strelu zastavila pravá žrď.

Estónci sa v 60. minúte dostali k hlavičke Tamma, ktorú zneškodnil Dúbravka. V 65. minúte prišli na trávnik Vavro a Strelec, ktorý sa vzápätí dostal do šance, no v rýchlosti poslal ľavačkou loptu nad bránku a onedlho vyskúšal Heinovu pozornosť aj Vavro.

Zaujímavé dianie podčiarkla chyba v slovenskej defenzíve, po ktorej Sappinen prekonal Dúbravku, no gól neplatil pre ofsajd. Slováci následne rozvinuli ofenzívnu akciu, v ktorej Strelec vrátil loptu za seba Suslovovi a ten pohotovo prestrelil Heina - 0:1.

V 88. minúte si slovenskí reprezentanti vydýchli, keď Jakovlevovu prízemnú strelu vyrazil pohotový Dúbravka. Domáci ešte mali šancu v závere zo štandardnej situácie po kontroverznom verdikte rozhodcu Juga.

Program Slovenska v Lige národov

Nedeľa, 8. september: Slovensko - Azerbajdžan /18.00h , Košice/

Piatok, 11. október: Slovensko - Švédsko /20.45 h, Bratislava/

Pondelok, 14. október: Azerbajdžan - Slovensko /18.00 h, Baku/

Sobota, 16. november: Švédsko - Slovensko /20.45 h, Solna/

Utorok, 19. november: Slovensko - Estónsko /20.45 h, Trnava/

Hlasy po zápase

/zdroj: Sport 1/

Francesco Calzona, tréner Slovenska: "Zaslúžené tri body, veľmi dobrý futbal sme hrali najmä v prvom polčase. V druhom dejstve to súper po góle už len nakopával a bolo náročné brániť. Odchádzali nám aj sily, ale zvládli sme to."

Tomáš Suslov, strelec gólu Slovenska: "Chceli sme tento zápas zvládnuť. Vedeli sme, že budú hrať v bloku a bude náročné to prekonávať. Vedeli sme, že môže nastať aj takýto scenár a vyhráme o jeden gól. Mali sme smolu, už po polčase mohlo byť 0:3. Je to však jedno, máme tri body a to je najdôležitejšie. Vždy je veľká vec dať gól za reprezentáciu, bez ohľadu na to, proti komu hráme."

Lukáš Haraslín, útočník Slovenska: "Videli sme, že zápas nebol ľahký. Trocha sme si to však skomplikovali aj sami, nevyužili sme šance. Nakoniec išli takmer do vedenie Estónci. Škoda, že to boli nervy do konca, ale počítajú sa tri body."

Dávid Hancko, obranca Slovenska: "Malo to vysoké tempo, hrali sme rýchlo. Robili sme všetko, čo chcel od nás tréner. Veľakrát sme získali loptu na súperovej polovici, vytvorili sme si šance, no dlho nám to nepadlo. Tréner nám celý týždeň prízvukoval, že to, čo bolo na ME, je už za nami. Som rád, že sme to napokon zvládli. Veľmi ma to teší a vážim si toto víťazstvo."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovenskí futbalisti dlho čakali na gól, vstup do Ligy národov však zvládli