Dvorský legende pripomína Demitru. Nosí ho na kľúčenke

Dalibor Dvorský a Pavol Demitra.

Dvorský legende pripomína Demitru. Nosí ho na kľúčenke

Dalibor Dvorský a Pavol Demitra. (Autor: SITA/AP; Twitter/St. Louis Blues)
Dalibor Dvorský a Pavol Demitra.
Dalibor Dvorský a Pavol Demitra. (Autor: SITA/AP; Twitter/St. Louis Blues)
Šimon Čop|10. júl 2023 o 11:00

Aký rozvojový kemp zažili Dvorský, Honzek či Pekarčík?

NEW YORK. Od draftu do NHL už uplynuli takmer dva týždne. Kluby si zvolili osem slovenských mladíkov, ktorým chcú dať šancu presadiť sa.

Za dva týždne stihli urobiť prvý dojem na fanúšikov a médiá. Samotní hráči si mohli vyskúšať, ako vyzerá veľký hokejový svet, do ktorého sa chcú dostať.

Vývojové kempy ukázali potenciál mnohých z nich. O Dvorskom sa píše v superlatívoch, Honzek spomínal Stanley Cup, Gajan zaujal krásnym príbehom a Pekarčík zanechal dojem, aký pri hráčovi z tretieho kola nečakali.

Prvý krok do NHL má väčšina draftovaných Slovákov za sebou. Aký bol?

Silný odkaz Demitru

Chvála, chvála, chvála. Z desiateho miesta na drafte si skrátka hráča ako Dalibor Dvorský chcete vytiahnuť.

Vývojový kemp St. Louis Blues bol v jeho podaní veľmi vydarený. Predviedol všetky kvality, pre ktoré ho draftovali takto vysoko – smrtiacu strelu, zodpovednosť v každom pásme, chuť bojovať aj charakter. Strieľal góly a tvoril hru ako na bežiacom páse.

„Je veľmi dobrý a súťaživý. Je pokorný, zvedavý, chce sa učiť. Je aj silný. Očarila ma sila v jeho rukách a aj keď proti nemu tvrdo bojujete, stále si dokáže s ľahkosťou vybojovať puk. Je to veľmi talentovaný hráč a skvelý človek,“ vyjadril sa o ňom Alexander Steen, klubový konzultant pre vývoj európskych talentov.

Pozitívami sa to len tak hemžilo už na preddraftovom stretnutí skautov klubu a manažmentu. Klub z neho zverejnil video.

Hovorilo sa o jeho ofenzívnych inštinktoch, two-way hre, variabilite v útočných schopnostiach, súťaživosti, nebojácnosti či skvelej povahe. Jeden zo skautov vyzdvihol, že nikdy nevidel, žeby bol Dvorský ukázal frustráciu.

Generálny manažér Bill Armstrong dokonca podotkol, že veľa prospektov na testovaní mladíkov pri otázke, proti ktorému hráčovi z draftu sa hrá najťažšie, spomenuli práve Dvorského.

VIDEO: Skauti St. Louis Blues hovoria o Daliborovi Dvorskom

Vôľa. To na slovenskom centrovi zaujalo Keitha Tkachuka.

Ten kedysi hrával s Pavlom Demitrom a dnes pre Blues pracuje ako skaut. Nedalo mu nespojiť si ich dohromady. Vedel, akým bol dnes už nebohý hokejista géniom. Strávil s ním veľa času a pripomína mu ho kľúčenka, ktorú so sebou nosí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dvorský legende pripomína Demitru. Nosí ho na kľúčenke