Dve obrovské sklamania Chelsea za 12 mesiacov

SITA|7. máj 2009 o 13:17

V priebehu necelých 12 mesiacov zažili futbalisti Chelsea FC v Lige majstrov dve obrovské sklamania.

LONDÝN. Vo vlaňajšej sezóne prehrali "The Blues" v moskovskom finále so svojím anglickým konkurentom Manchestrom United až po penaltovom rozstrele, keď sa pri rozhodujúcom pokuse nešťastne pošmykol John Terry.

Tentoraz sa cesta Londýnčanov za "ušatou" trofejou skončila ešte o stupienok nižšie. Chelsea vypadla v semifinále, keď postupový gól Barcelony strelil Iniesta v 93. min z jedinej strely na bránku v podaní hostí.

"Vypadli sme z Ligy majstrov, preto je logické, že budeme teraz psychicky na dne. Špeciálne, keď si uvedomíme, aké okolnosti viedli k nášmu vyradeniu. Sme sklamaní, že sme nedokázali využiť naše šance. Boli sme veľmi blízko finále, no napriek neúspechu musíme zostať nad vecou. Musíme sa správať ako profesionáli a veriť, že čoskoro príde ďalšia príležitosť na účasť vo finálovom dueli, ktorú využijeme a napokon vyhráme celú súťaž. Nemá zmysel teraz plakať nad rozliatym mliekom," povedal smutný stredopoliar domácich Frank Lampard.

Chelsea postúpila medzi štyri najlepšie tímy európskeho pohára č. 1 piatykrát za ostatných šesť sezón, no už po štvrtý raz sa im nepodarilo prekročiť semifinálové brány.

"V minulom roku to bolo pre nás obrovské sklamanie, pretože sme neuspeli vo finále v rozstrele. A teraz vypadneme po góle z 93. min. Neuveriteľné. Myslím si, že vzhľadom na to, že sme si v odvetnom zápase vytvorili viacero dobrých príležitostí a boli sme lepším tímom, sme si zaslúžili postúpiť. Všetci vieme, že Barcelona má skvelé mužstvo, ktoré dokáže hrať nádherný futbal, ale teraz sme boli jednoducho lepší my," skonštatoval stredopoliar Chelsea a kapitán nemeckej reprezentácie Michael Ballack.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Dve obrovské sklamania Chelsea za 12 mesiacov