Dvakrát vyhral olympijské zlato. Pronger vidí v neúčasti hokejistov z NHL na ZOH aj výhody

Chris Pronger (vľavo).
Chris Pronger (vľavo). (Autor: TASR/AP)
SITA|4. apr 2017 o 13:02

Hráči by mali väčšiu náchylnosť na choroby a zranenia, tvrdí bývalý obranca.

TORONTO. Účasť hráčov z NHL na olympijskom hokejovom turnaji sa spája aj s problémami, akými sú obrovská únava či možné zranenia. Tvrdí to bývalý špičkový kanadský obranca Chris Pronger, ktorý nechýbal v zlatých olympijských výberoch Kanady v rokoch 2002 a 2010.

"Chápem hráčov, že sú smutní. Nebudú môcť predstaviť na najznámejšom a najslávnejšom svetovom turnaji. Aj ja som bol hráčom NHL a reprezentoval som na olympijských hrách a teda viem, čo to znamená," povedal Chris Pronger pre web CBC.

"Zároveň som však ako plne vyťažený hokejista chcel mať aspoň raz do týždňa jeden deň voľna a olympijský turnaj ešte zvýšil nároky na nás už aj v tak dosť preplnenom kalendári," priznal.

V súvislosti so ZOH 2018 v Pjongčangu konkrétne nadviazal: "Čo by čakalo hráčov v prípade ich účasti? Cesta lietadlom zo Severnej Ameriky do Kórejskej republiky cez sedemnásť časových pásiem, potom prakticky ihneď tréning a náročné zápasy."

"A po skončení turnaja hneď letieť naspäť a v Amerike vhupnúť do náročného programu v NHL. Za následok by to malo nedostatok odpočinku a väčšiu náchylnosť na zranenia či choroby."

Štyridsaťdvaročný Pronger bol aj členom zlatého tímu Kanady na MS 1997 vo Fínsku. O desať rokov neskôr získal Stanleyho pohár s tímom Anaheim Ducks. Kariéru ukončil po sezóne 2011/2012 v drese Philadelphie Flyers.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dvakrát vyhral olympijské zlato. Pronger vidí v neúčasti hokejistov z NHL na ZOH aj výhody