Dukla Trenčín získal majstrovský hokejový titul

TASR|8. apr 2004 o 20:26

ZVOLEN 8. apríla (SITA) - Trenčianski hokejisti sa stali majstrami Slovenska v sezóne 2003/2004.


Vo štvrtkovom šiestom finálovom zápase ST extraligy im na víťazstvo na ľade Zvolena stačila jediná vydarená strela, o ktorú sa postaral v polovici stretnutia obranca Ján Homer. Triumf Dukly poistili gólmi do prázdnej bránky 70 sekúnd pred koncom zápasu Miroslav Kováčik a sekundu pred záverom Andrej Kmeč. Zverenci trénera Dušana Gregora tak vyhrali sériu 4:2 na zápasy. Trenčín získal po siedmich rokoch svoj tretí majstrovský titul.


HKm Zvolen - Dukla Trenčín 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) - konečný stav série: 2:4

Góly: 32. Homer (Kmeč), 59. Kováčik (Rehák), 60. Kmeč (Kováčik, Bombic)

Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Čaprnka - Pavlovič, Tvrdoň, 7050 divákov


Zostavy:

Zvolen:
Križan - Klepáč, Babka, Škuta, Harabín, P. Krátky, Štork, Velebný, Priechodský - Bartek, Šechný, Cibuľa - J. Čierny, Rajčák, Igor Majeský - Škvaridlo, Klouda, Paciga - Gašpar, Polášek, Hlávka

Trenčín:
Hála - Janík, Homer, Bombic, Heš, Meszároš, Starosta, Šmidriak, Hriňa - Kmeč, R. Rehák, M. Kováčik - Hanzal, Kukumberg, Zlocha - Fabuš, Lezo, Opatovský - Melichárek, J. Kóňa, V. Král


Trenčania nastúpili na dnešný zápas s brankárom Hálom, ktorého už v 50. sekunde preveril Šechný, z blízka ho však nerpekonal. Hostia v úvode nevyužili presilovku, v ktorej mal šancu voľný Kukumberg, no jeho blafák skončil v 4. min len na bočnej konštrukcii Križanove bránky. Zvolenčania strieľali zväčša z diaľky, tieto puky však Hálu nezaskočili. Hráči Dukly sa niekoľkokrát dostali do blízkosti Križana, ten však chytal spoľahlivo. Viac šancí si vytvorili obe mužstvá v druhej tretine. V 23. min aktívny Kukumberg dostal prihrávku od Hanzala, no strelou z prvej medzi kruhmi Križana neprekonal. V 31. min nedal gól z blízka v presilovej hre Škuta, keď mal Hála s jeho pokusom plné ruky práce. Rozhodujúci moment prišiel o minútu. Po prihrávke Reháka Homerovi si Trenčan nakorčuľoval na stred modrej čiary, odkiaľ presne poslal puk za Križanov chrbát. Zvolenčania po góle ešte viac ožili, zabudli však na zadné vrátka. V 35. min nevyužil sólo Zlocha. V tej istej minúte mohli domáci vyrovnať, puk od Heša putoval do žŕdky a vzápätí ho Paciga neposlal do odkrytej časti Hálovej bránky. Záverčná tretina s niesla v znamení tlaku domácich hráčov, ale gól sa im streliť z niekoľko dobrých príležitostí nepodarilo. Naopak, pri hre bez brankára inkasoval Zvolen dva góly z hokejky Kováčika a Kmeča.


Ján Jaško (tréner Zvolena):
"Chceli sme zvíťaziť, trochu nás ale zaskočil gól a hosťom dodal nových síl. Potom sa Trenčania začali sústreďovať na bránenie. Žiaľ, bez gólu sa vyhrať nedá. My sme za žiadnych okolností nedokázali skórovať, aj preto to bola zaslúžená výhra hostí."


Dušan Gregor (tréner Trenčína):
"Ukázala sa sila nášho kolektívu, srdce a charakter. Zvolen hral silový hokej, v niektorých fázach za hranicami pravidiel. My sme dokázali dať do hry myšlienku. Nebáli sme sa však aj prijať ich tvrdú hru. Dnes vyhralo nie šťastnejšie, ale lepšie mužstvo."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Dukla Trenčín získal majstrovský hokejový titul