Dukátová chce autogram od Bolta

Oslavy 29. narodenín Jany Dukátovej a úspešnej kvalifikácie na olympiádu v Londýne v jednom.
Oslavy 29. narodenín Jany Dukátovej a úspešnej kvalifikácie na olympiádu v Londýne v jednom. (Autor: SITA)
Vojtech Jurkovič|19. jún 2012 o 21:38

Jana Dukátová ide v 29 rokoch na svoju prvú aktívnu olympiádu. Pred štyrmi rokmi v Pekingu bola na tribúne v role spolukomentátorky.V Londýne bude sedieť v lodi.

Jana Dukátová ide v 29 rokoch na svoju prvú aktívnu olympiádu. Pred štyrmi rokmi v Pekingu bola na tribúne v role spolukomentátorky.V Londýne bude sedieť v lodi, čo sa jej zdá ľahšie.

BRATISLAVA. Teší sa, že v olympijskej dedine nájde počítačové herne, no ešte viac na to, že možno stretne slávnych športovcov, ktorých obdivovala doteraz iba pri televíznej obrazovke.

Koho by chcela slovenská vodná slalomárka Jana Dukátová stretnúť najviac? „Usaina Bolta. Keby som ho zbadala, určite by som využila príležitosť a požiadala ho o autogram,“ smiala sa majsterka sveta a Európy, ktorej v zbierke medailí chýba len olympijská.

Dukátová chápe, že športová verejnosť ju bude vnímať ako nasledovníčku dvojnásobne zlatej Eleny Kaliskej.

„Určite zo seba vydám všetko, ale poteší ma každá medaila. V konkurencii vidím 7 – 10 adeptiek na prvenstvo.“

Dukátová koncom budúceho týždňa letí na posledné možné sústredenie na olympijskom kanáli Lee Valley White Water Centre v londýnskej časti Broxbourne, kde trénovala už vlani.

„Potrebujem dostať do rúk odlišný charakter vody, ako je napríklad v Čunove. Olympijský kanál mi sedí, je náročnejší na techniku než na silu. Súťaže budú zážitkom aj pre divákov, voda je priezračne čistá. Z bazéna.“

Ak jej to harmonogram dovolí, rada by sa zúčastnila na otváracom ceremoniáli, ktorý s obľubou sleduje od detstva.

Podľa scenára by mali na olympijskom štadióne defilovať domáce zvieratá ako kone, kozy aj prasiatka na ilustráciu idylického anglického vidieka.

„Tie by mi neprekážali. Teda, pokiaľ by tam nenaklusali žirafy,“ dodala Bratislavčanka, ktorá pokladá bratov Hochschornerovcov za borcov z inej planéty vo svetovej slalomárskej konkurencii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Dukátová chce autogram od Bolta