Dúbravka predviedol akrobatický zákrok, dostal najvyššiu známku

Martin Dúbravka.
Martin Dúbravka. (Autor: TASR)
SITA|21. júl 2020 o 09:38

Slovenský brankár vychytal jedenáste čisté konto.

VIDEO: Zákrok Dúbravku v čase 1:05 min

BRATISLAVA. Presne pred mesiacom pri reštarte sezóny v Premier League Newcastle United zdolal Sheffield United (3:0) a Martin Dúbravka si pripísal desiate čisté konto v ročníku 2019/2020.

Odvtedy slovenská brankárska jednotka robila, čo mohla, ale v každom zápase aspoň raz inkasovala.

Newcastle prerušil sériu prehier

Jedenásty zápas so stopercentnou úspešnosťou zákrokov prišiel až kolo pred koncom súťaže, keď sa Newcastle rozišiel s Brightonom na jeho ihrisku bezgólovou remízou.

Tím pod vedením Steva Brucea zastavil sériu troch prehier, dlhšiu ťahal zatiaľ naposledy v máji 2018.

"Nebol to ideálny výkon z našej strany, ale mali sme solídnu defenzívu a bod do tabuľky sa vždy ráta. Bol to náš desiaty zápas za 35 dní a máme veľa unavených hráčov.

Nemáme taký priestor na rotáciu ako niektorí naši súperi. Napriek tomu Andy Carroll mohol a mal v závere streliť víťazný gól," uviedol tréner Newcastle United Steve Bruce podľa portálu BBC Sports.

Dúbravka čelil trom strelám na bránku

Dúbravka čelil trom strelám na bránku od hráčov Brightonu, takmer akrobatickým kúskom sa zaskvel v 76. minúte, keď končekmi prstov vyškriabal na roh štipľavú strelu stopéra domácich Adama Webstera z približne 22 metrov.

"Dúbravka je vždy v strehu a dáva pozor, čo sa pred ním deje. Toto bol ďalší skvelý zákrok z jeho strany," pochválil slovenského gólmana expert BT Sport a bývalý anglický reprezentant Jermaine Jenas.

"Dúbravka predviedol niekoľko prvotriednych zákrokov a ďalším čistým kontom zabezpečil bod pre Newcastle," zhodnotil web denníka Chronicle.

Jeho redaktori tradične známkovali hráčov NUFC a 31-ročný rodák zo Žiliny dostal na stupnici 1-10 ako jediný osmičku. Ďalším štyrom hráčom sa ušla sedmička.

Newcastle je v tabuľke Premier League na 13. mieste bez možnosti posunúť sa vyššie. V poslednom kole Premier League sa o päť dní predstaví na trávniku majstrovského Liverpool FC.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Dúbravka predviedol akrobatický zákrok, dostal najvyššiu známku