Dubnica už bez Perniša, Adámika a Bruška, ale so Zajacom

SITA|16. jún 2008 o 17:41

DUBNICA 16. júna (SITA) - Deviaty tím uplynulej sezóny futbalovej Corgoň ligy ZTS Dubnica začal v pondelok popoludní s letnou prípravou na nastávajúci ročník najvyššej slovenskej súťaže 2008/2009. Trénerský ...

DUBNICA 16. júna (SITA) - Deviaty tím uplynulej sezóny futbalovej Corgoň ligy ZTS Dubnica začal v pondelok popoludní s letnou prípravou na nastávajúci ročník najvyššej slovenskej súťaže 2008/2009. Trénerský triumvirát Juraj Bútora (hlavný kouč), Peter Nemečkay, Dušan Kramlík (asistenti) privítal na úvodnom zraze 21 hráčov. "So súhlasom nášho klubu sa kanonier Mouhamadou Seye pridá k mužstvu v utorok po svojom návrate zo Senegalu, Igor Obert sa nedávno ženil a k dispozícii bude 20. júna. Marek Kuzma je zranený a tréneri s ním nemôžu rátať ešte minimálne dva týždne. Pokiaľ ide o príchody, z hosťovania v Banskej Bystrici sa vrátil stopér Peter Jánošík, z Dukly k nám prestúpil brankár Richard Zajac, na skúške je Jozef Decký z Borčíc. V utorok pribudne do nášho kádra Čech Petr Zapalač z Ostravy, s týmto krajným záložníkom i Baníkom sme sa dohodli na jeho ročnom hosťovaní. Keďže očakávame náročnú sezónu, radi by sme sa posilnili ešte o troch kvalitných futbalistov, okrem brankára chceme angažovať po jednom hráčovi do každej formácie," uviedol pre agentúru SITA riaditeľ a manažér ZTS Dubnica Peter Gergely. Podľa jeho slov z mužstva odchádza trojica futbalistov. "Brankár Dušan Perniš po skončení hosťovania odišiel do Žiliny, obranca Jozef Adámik a stredopoliar Tomáš Bruško budú pôsobiť v Banskej Bystrici. Neradi by sme púšťali ďalších hráčov, je však možné, že ešte aspoň jeden z nášho tímu odíde," doplnil na margo zmien v kádri P. Gergely.

Dubničania sa budú pripravovať v domácich podmienkach, vo štvrtok 19. júna odcestujú na päťdňové kondičné sústredenie do Tatranskej Lomnice. Zverenci Juraja Bútoru majú v pláne osem duelov, ten prvý absolvujú v sobotu 21. 6. v Liptovskom Mikuláši proti ŽP Šport Podbrezová. Ďalšími súpermi Považanov pred júlovým štartom Corgoň ligy 2008/2009 budú české tímy Opava, Třinec, Zlín, ďalej Šaľa či Inter Bratislava. Generálku majú futbalisti Dubnice naplánovanú proti tímu FK Viktoria Žižkov, ktorý vedie z lavičky bývalý kormidelník ZTS Stanislav Griga.

"O cieľoch a ambíciach nášho klubu v novej corgoňligovej sezóne je v tejto chvíli ešte predčasné rozprávať. Záleží aj na tom, aký káder budeme mať k dispozícii. Koncom júna by sme mali byť v tomto smere určite múdrejší," dodal riaditeľ a manažér dubnického klubu Peter Gergely.


Nachádzate sa tu:
Domov