Dubnica chce stred tabuľky, bez záchranárskych starostí

SITA|25. feb 2008 o 12:56

BRATISLAVA 25. februára (SITA) - Futbalisti ZTS Dubnica sú po osemnástich jesenných odohraných kolách na 8. priečke aktuálnej tabuľky najvyššej slovenskej súťaže s 19 bodmi a do blížiacej sa jarnej časti ...

BRATISLAVA 25. februára (SITA) - Futbalisti ZTS Dubnica sú po osemnástich jesenných odohraných kolách na 8. priečke aktuálnej tabuľky najvyššej slovenskej súťaže s 19 bodmi a do blížiacej sa jarnej časti Corgoň ligy 2007/2008 vstupujú s optimizmom. "Hoci máme mladý káder, bez jediného tridsiatnika, sú tu na svoj vek už skúsení futbalisti. Veľa hráčov odohralo v lige viac ako 100 zápasov, čo nie je málo. Každý tréner sa chce posunúť vyššie - keby sme skončili na 7. priečke, bol by to pre toto mužstvo veľký úspech. Aj pre mňa osobne bude nastávajúci polrok dôležitý, od našich výkonov i výsledkov sa môže odvíjať aj moje ďalšie pôsobenie na lavičke," uviedol hlavný kormidelník ZTS Dubnica Juraj Bútora a pokračoval: "Radi by sme zvládli úvod jari, v ktorom privítame Trenčín a cestujeme do Zlatých Moraviec. Na týchto dvoch dueloch záleží, či pôjdeme hore alebo budeme musieť bojovať o záchranu. V druhom prípade by na náš tím mohol doľahnúť psychický tlak, čo nikdy nie je dobré. Chlapcom a mužstvu však verím, že dokážu zrealizovať solídnu prípravu a dosiahnu požadované výsledky."

V dubnickom kádri prišlo cez zimu k minimálnym zmenám. Na jar sa už v tíme ZTS neobjavia Michal Filo (prestup do B. Bystrice), Peter Jánošík (hosťovanie v B. Bystrici) a Marián Kopčan (hosťovanie v českom Brumove), naopak do mužstva z Považia pribudli "iba" traja talentovaní futbalisti z dorastu Ľuboš Chmelík, Ľubomír Ulrich, Erik Ľupták a z českého Brumova sa vrátil brankár Marek Igaz. "Hoci Michal Filo je kvalitný útočník a chýbal by asi každému mužstvu, myslím si, že sme sa výrazne neoslabili. V porovnaní s jeseňou nie sme slabší a na jar budeme minimálne rovnako kvalitní, ak nie lepší. K dispozícii sú totiž už aj rekonvalescenti, ktorí nastupovali vlani málo - Zimen, Špendla či Bruško. Pokiaľ by sa nám podarilo v tabuľke poskočiť o jedno-dve miesta vyššie, boli by sme všetci spokojní. Chceme hrať v pokojnom strede tabuľky a nemať bezprostredné starosti so záchranou," poznamenal pre agentúru SITA riaditeľ dubnického klubu Peter Gergely, ktorý sa vyjadril aj k finančným aspektom: "Ekonomická situácia je u nás každoročne približne rovnaká a stabilizovaná. Rozpočet sa pohybuje na úrovni 40 miliónov korún, táto sezóna nie je v tomto smere výnimkou. Do leta by malo byť všetko v poriadku. Priznávam všeobecne známu skutočnosť, že k naplneniu ekonomickej stránky pomáha Dubnici aj predaj hráčov do iných klubov, naposledy Fila do Banskej Bystrice."

V Dubnici zvolili netradičnú zimnú prípravu, pod trénerským kvartetom Juraj Bútora (hlavný kouč) - Róbert Novák, Dušan Kramlík (asistenti) - Ferdinand Poliak (tréner brankárov) sa pripravovalo až 41 futbalistov. "Naším cieľom je skvalitniť aj juniorský výber, preto sa tento tím pripravoval spoločne s A-mužstvom. Talentovaní futbalisti tak mohli šliapať na päty stabilným hráčom a aj tým, ktorí výkonnostne už trochu stagnovali. Myslím si, že sme urobili dobre," skonštatoval na pondelkovej tlačovej besede v Bratislave Peter Gergely. K jeho slovám sa pridal aj hlavný tréner Juraj Bútora: "Viem, že je to nezvyčajné mať v príprave 41 hráčov. Napokon sme káder stabilizovali na konečný počet 24 futbalistov, z ktorých budeme vyberať na jarné ligové boje. Jednotkou medzi žrďami je jednoznačne Dušan Perniš, celú zimu poctivo ´odmakal´ útočník Peter Kiška, ktorý bol naším najlepším strelcom so siedmimi gólmi."

Dubničania sa od začiatku kalendárneho roka pripravovali v domácich podmienkach až do 10. februára, hernú súčinnosť "vylaďovali" na sústredení na Cypre. Celkovo odohrali Považania 18 prípravných duelov (bilancia: 5 víťazstiev - 9 remíz - 4 prehry). "Klasické kondičné sústredenie sme nemali, veľké behy sme nerobili. Zvolili sme skôr inú cestu - absolvovať čo najviac prípravných stretnutí. Chlapci na spestrenie pohybových aktivít v rámci hrubej prípravy korčuľovali, hrali basketbal i hádzanú. Negatívom v spomenutej početnosti hráčov je fakt, že chýbala zohratosť a kolektívny duch. Pri štyridsiatke hráčov nie je jednoduché utvoriť partiu a kolektív. Napriek tomu sme sa snažili robiť našu prácu čo najlepšie," dodal tréner J. Bútora.


Káder futbalového klubu ZTS Dubnica na jarnú časť Corgoň ligy 2007/2008:

Brankári: Dušan Perniš, Dušan Kolmokov, Marek Igaz

Obrancovia: Marián Zimen, Dalibor Pleva, Cyril Špendla, Jozef Adámik, Marcel Ondráš, Martin Nosek, Milan Harvilko, Milan Mujkoš

Stredopoliari: Igor Držík, Ján Zápotoka, Tomáš Bruško, Igor Obert, Lukáš Zápotoka, Ľuboš Chmelík, Matej Lendvay, Tomáš Zápotoka

Útočníci: Erik Ľupták, Mouhamadou Seye, Peter Kiška, Ľubomír Ulrich, Marek Kuzma


Zmeny v kádri Dubnice počas zimnej prestávky:

Prišli: Ľuboš Chmelík, Ľubomír Ulrich, Erik Ľupták (všetci z dorastu), Marek Igaz (Brumov/ČR)

Odišli: Michal Filo (Banská Bystrica - prestup), Peter Jánošík (Banská Bystrica - hosťovanie), Marián Kopčan (Brumov/ČR - hosťovanie)


Nachádzate sa tu:
Domov