Dubnica chce Perniša i Harvilka, Špendla na skúške v Jihlave

SITA|4. júl 2007 o 15:25

BRATISLAVA/DUBNICA NAD VÁHOM 4. júla (SITA) - Po letných odchodoch starších a skúsených hráčov Kopačku, Holeca, R. Nováka ako aj talentovaného Ižvolta vyzerá aktuálna situácia v hráčskom kádri ZTS Dubnica ...

BRATISLAVA/DUBNICA NAD VÁHOM 4. júla (SITA) - Po letných odchodoch starších a skúsených hráčov Kopačku, Holeca, R. Nováka ako aj talentovaného Ižvolta vyzerá aktuálna situácia v hráčskom kádri ZTS Dubnica tak, že ďalšie dve opory mužstva Erik Grendel (interes mala Mladá Boleslav) a Peter Kiška (ozval sa klub z Grécka) na Považí zostanú. "V oboch prípadoch neprišla na náš stôl žiadna konkrétna ponuka, takže sa pripravujú s tímom. So súhlasom klubu je v druholigovom českom klube Vysočina Jihlava na skúške obranca Cyril Špendla," uviedol pre agentúru SITA riaditeľ a generálny manažér ZTS Peter Gergely.

Dubničania chcú naopak rozšíriť rady o ďalších futbalistov, ktorí by mali byť k dispozícii trénenovi Antonovi Dragúňovi v blížiacej sa corgoňligovej sezóne 2007/2008. "Nutne sme potrebovali do mužstva angažovať ľavonohého futbalistu, resp. hráčov na ľavú stranu obrannej či záložnej formácie. Veď v poslednom období nám odišli Tesák, Jonáš, Vlasko či Mrva. Do mužstva teraz pribudne po doriešení detailov so Stropkovom 19-ročný Harvilko, s ktorým sme sa dohodli na štvorročnej zmluve. Z hosťovania v Žiari nad Hronom sa vrátil Mujkoš, ten môže hrať aj na poste stopéra. V našom kádri bude pôsobiť aj Obert z Partizánskeho, v jeho prípade pôjde o trojročnú zmluvu," poznamenal ďalej P. Gergely. V Dubnici rátajú aj naďalej s brankárom Dušanom Pernišom, hoci k dispozícii sú aj Kopčan a navrátilec z treťoligového českého Brumova Kolmokov. "Pokiaľ ide o Perniša, v Dubnici sa mu končí hosťovanie zo Žiliny 31. júla 2007. Verím, že sa s MŠK dohodneme na jeho ďalšom pôsobení v našom klube. Máme eminentný záujem, aby Dušan u nás zostal," dodal Peter Gergely.

Dubničania skončili v uplynulej sezóne po jesennej časti v konkurencii dvanástich tímov na 10. mieste so stratou jediného bodu na ôsme miesto Slovana Bratislava, znamenajúce postup do jarnej skupiny o titul. Na jar však futbalisti ZTS v konkurencii 8 mužstiev pod taktovkou skúseného trénera Antona Dragúňa zachránili najvyššiu súťaž, keď obsadili za trnavským Spartakom 2. priečku. "O cieľoch v nastávajúcej sezóne Corgoň ligy je v tejto chvíli predčasné čokoľvek rozprávať, naše ambície budeme môcť reálnejšie komentovať o pár dní, tesne pred začiatkom najvyššej súťaže. Vtedy budeme definitívne vedieť, s akým kádrom do ligy pôjdeme," dodal riaditeľ a generálny manažér ZTS Dubnica.

Nachádzate sa tu:
Domov