DR Kongo je v semifinále po výhre 4:2 nad Kongom

Konžský hráč Fode Dore (vpravo) skóruje do bránky Demokratickej republiky Konga vo štvrťfinále Afrického pohára národov.
Konžský hráč Fode Dore (vpravo) skóruje do bránky Demokratickej republiky Konga vo štvrťfinále Afrického pohára národov. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. jan 2015 o 19:26

Tunisko - Rovníková Guinea 1:2 po predĺžení a dráme.

BATA. Futbalisti DR Kongo sa stali prvými semifinalistami 30. Afrického pohára národov. Rozhodol o tom prvý sobotňajší štvrťfinálový duel proti hráčom Konga, v ktorom druhá najväčšia africká krajina triumfovala 4:2.

Po bezgólovom prvom polčase otvorili skóre reprezentanti Konga, ktorí sa na tohtoročnom APN predstavili po 15-ročnej prestávke, v 55. min zásluhou útočníka rumunského klubu CFR Kluž Féréboryho Dorého.

O sedem minút pridali zverenci francúzskeho trénera Clauda Le Roya druhý gól, keď sa presadil Thievy Bifouma.

V tom momente by na víťazstvo hráčov DR Kongo stavili len jeho optimisticky naladení priaznivci. Už o tri minúty však strelil kontaktný gól Dieumerci Mbokani a v 75. min vyrovnal Jeremy Bokila.

Víťazný gól strelil v 81. min hlavou obranca Joël Kimwaki, poistku v podobe štvrtého gólu do siete rezignovaného Konga pridal v poslednej minúte svojím druhým gólom v stretnutí útočník ukrajinského Dynama Kyjev Mbokani.

DR Kongo sa v semifinále stretne s úspešnejším z nedeľňajšej dvojice Pobrežie Slonoviny - Alžírsko.

Kongo - DR Kongo 2:4 (0:0)

Góly: 55. Doré, 62. Bifouma - 65. a 90.+ Mbokani, 75. Bokila, 81. Kimwaki

Tunisko - Rovníková Guinea 1:2 pp (1:1, 0:0)

Góly: 70. Akaichi - 90.+2 a 102. Balboa (prvý z 11m)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»DR Kongo je v semifinále po výhre 4:2 nad Kongom