Doprastav vypadol z európskeho pohára

SITA|13. nov 2008 o 20:30

Hráčky VK Doprastav Bratislava neuspeli ani vo štvrtkovom odvetnom zápase šestnásťfinále Pohára CEV s volejbalistkami Crvenej zvezdy Belehrad a rovnako ako v prvom stretnutí ...

BRATISLAVA 13. novembra (SITA) - Hráčky VK Doprastav Bratislava neuspeli ani vo štvrtkovom odvetnom zápase šestnásťfinále Pohára CEV s volejbalistkami Crvenej zvezdy Belehrad a rovnako ako v prvom stretnutí aj tentoraz prehrali hladko 0:3. Do osemfinále postúpili hráčky srbského tímu, Bratislavčanky v pohárovej Európe ešte pokračujú, keď sa zapoja do Vyzývacieho pohára.

Pohár CEV - štvrtok - odvetný zápas šestnásťfinále - výsledok:

VK Doprastav Bratislava - Crvena zvezda Belehrad 0:3 (-20, -18, -19) - prvý zápas 0:3, do osemfinále Pohára CEV postúpila CZ Belehrad

65 min, rozhodovali: Haasová (Rak.) a Vinaliev (Bul.), 500 divákov

Zostava VK Doprastav Bratislava: Kuciaková, T. Crkoňová, Fábryová, Solipiwková, Pencová, Viestová (Valachová - libero, Frigmanská, Jakábová, Gogolová, Dobrá)

Domácim hráčkam vyšiel úvod zápasu, postupne viedli 3:1. Belehradčanky zlepšenou hrou vyrovnali a od stavu 12:12 prevzali iniciatívu. Postupne si vypracovali náskok 18:13 a prvý set napokon získali v pomere 25:20. Druhé dejstvo začali lepšie hráčky z Balkánu, ktoré viedli 2:0 a neskôr 6:3. Po desiatich minútach hry druhého setu už bolo 7:15, čo bol rozhodujúci zlom v tomto súboji. Aj tretie dejstvo sa nieslo v znamení hráčok Belehradu, domáce sa síce snažili vzdorovať, ale aj napriek snahe sa im už vynútiť si pokračovanie súboja nepodarilo. Hráčky CZ využili hneď prvý mečbal a tešili sa z postup do ďalšej fázy súťaže.

Hlas:

Marek Rojko (tréner Doprastavu): "Samozrejme, že po takomto stretnutí sme sklamaní, pretože v domácom pohárovom vystúpení by sa patrilo získať aspoň jeden set. Našim hendikepom bolo, že Solipiwková, ktorá v Belehrade urobila 30 bodov, tentoraz nebola zdravotne v poriadku, čo bolo na palubovke cítiť. V každom prípade si treba uvedomiť, že napríklad Crkoňová má iba 16 rokov a už hrala dve stretnutia európskeho pohára, čo je veľká perspektíva do budúcnosti. Zápasy s oveľa kvalitnejšími súpermi sú dobrou školou aj pre ďalšie naše hráčky. Nezanedbateľným faktom je aj to, že v tejto súťaži hráme s kolektívmi, ktoré majú tri až štyrikrát vyšší rozpočet ako my."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Doprastav vypadol z európskeho pohára