Domenech označil prejavy nevôle zo St. Étienne za rasistické

SITA|4. jún 2009 o 20:25

Tréner francúzskej futbalovej reprezentácie Raymond Domenech vyhlásil, že správanie divákov voči vlastným hráčom počas stretnutia s Nigériou (0:1) bolo formou rasizmu.

PARÍŽ. Tréner francúzskej futbalovej reprezentácie Raymond Domenech vyhlásil, že správanie divákov voči vlastným hráčom počas utorňajšieho medzištátneho priateľského stretnutia "trikolóry" s Nigériou (0:1) v St. Étienne bolo formou rasizmu. Z domáceho tímu sa dočkali najhlasnejších prejavov antipatie Karim Benzema a Sidney Govou, teda na klubovej úrovni opory tradičného lokálneho rivala - Lyon totiž leží len približne 60 km od dejiska. "Ak niekto píska len preto, lebo chce znevážiť futbalistu konkurenčného klubu, je to druh rasizmu.

Takéto správanie nestrávim, nikdy sa nezmierim so žiadnou formou rasizmu," skonštatoval kormidelník "galských kohútov". Domenech povedal, že hoci Benzema nad incidentom navonok mávol rukou, nevyrovnal sa s tým: "Karima sa to dotklo. Človek môže byť pripravený na všetko, ale keď sa to napokon stane, zaskočí ho to."

Nachádzate sa tu:
Domov