Doma nad súperom nevyhrala osem rokov. Sevilla zdolala Barcelonu

Hráč Barcelony Ivan Rakitič (vpravo) obchádza s loptou Michaela Krohna-Dehliho z FC Sevilla.
Hráč Barcelony Ivan Rakitič (vpravo) obchádza s loptou Michaela Krohna-Dehliho z FC Sevilla. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. okt 2015 o 14:00

Potrebovali sme takýto úspech. Tri body prišli v správnom čase. Tento výsledok nám pomôže, vyhlásil brankár FC Sevilla Sergio Rico.

MADRID. Futbalisti dosiaľ trápiaceho sa FC Sevilla v sobotňajšom stretnutí 7. kola najvyššej španielskej súťaže prekvapili hráčov FC Barcelona. Zvíťazili 2:1.

Andalúzania za tri body a prvému domácemu triumfu nad katalánskym veľkoklubom za osem rokov vďačia silnému vstupu do druhého polčasu.

Michael Krohn-Dehli skóroval v 52. minúte a o šesť minút neskôr pripravil Vicentemu Iborrovi druhý zásah. Za hostí v 74. minúte premeneným pokutovým kopom Neymar iba znížil.

"Mali sme mnoho šancí. Je takmer neuveriteľné, že sme odišli iba s jedným streleným gólom," lamentoval tréner FC Barcelona Luis Enrique.

Zostrih zo zápasu.

Päťkrát zastavila pokusy Kataláncov žrď. Vyznamenal sa tiež brankár Sevilly Sergio Rico. "Potrebovali sme takýto úspech, predovšetkým proti Barcelone. Hrali sme lepšie. Tri body prišli v správnom čase. Tento výsledok nám pomôže," nádejal sa Rico.

Sevilla pod trénerským vedením Unaia Emeryho prehrala v štyroch zo svojich úvodných piatich vystúpení v Primera División 2015/2016. Nedeľňajším triumfom sa posunula na jedenástku priečku ligového poradia.

Nadviazala na minulotýždňové víťazstvo proti tímu Rayo Vallecano.

rico_res.jpg

Výborný výkon podal brankár FC Sevilla Sergio Rico. Na snímke boxuje do bezpečia jednu z centrovaných lôpt súpera. FOTO - TASR/AP.

Barcelona má po siedmich kolách tejto sezóny v tabuľke La Ligy na konte pätnásť bodov. Pripísala si druhý neúspech za sebou. Predtým rovnako na súperovom ihrisku podľahla Celte Vigo 1:4.

"Chýbajú nám zranení hráči, ale my sa musíme spamätať a víťaziť bez nich," zdôraznil stredopoliar Barcelony Ivan Rakitič.

"Dnes sme mali veľa príležitostí streliť prvý gól, ale napokon sa to podarilo súperovi, ktorý krátko na to skóroval opäť. Potom sme už hrali pod tlakom, v kŕči. Musíme dať hlavy zase hore," dodal.

Sevillčania sa vzopreli nepríjemnej štatistike. Do soboty naposledy na vlastnom trávniku zdolali futbalistov FC Barcelona v ročníku 2006/2007. Katalánci odvtedy zvíťazili v piatich z ôsmich zápasov.

V sobotu dorazilo takmer 40-tisíc divákov. Na hracej ploche pre zdravotné problémy chýbal početný kontingent na čele s hviezdami katalánskeho veľkoklubu Lionelom Messim a Andrésom Iniestom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Doma nad súperom nevyhrala osem rokov. Sevilla zdolala Barcelonu