Do Pekingu aj Husárová, vo štvorhre sa predstaví s Hantuchovou

TASR|23. jún 2008 o 15:26

Bratislava 23. júna (TASR) - Na olympiáde v Pekingu sa predstavia minimálne štyria slovenskí tenisti, keď k triu Daniela Hantuchová, Dominika Cibulková, ...

Bratislava 23. júna (TASR) - Na olympiáde v Pekingu sa predstavia minimálne štyria slovenskí tenisti, keď k triu Daniela Hantuchová, Dominika Cibulková, Dominik Hrbatý pribudla Janette Husárová. Deblová špecialistka bude v čínskej metropole štartovať vo štvorhre spoločne s Hantuchovou. V hre o Peking je ešte Michal Mertiňák, v jeho prípade požiadal Slovenský tenisový zväz o udelenie voľnej karty.

"V pondelok sa definitívne rozhodlo o tom, že do Atén pocestuje aj Janette Husárová, ktorá bude štartovať po boku Daniely Hantuchovej vo štvorhre. V hre bolo viacero alternatív. Kapitán fedcupového tímu Mojmír Mihal sa napokon rozhodol pre pár Husárová, Hantuchová a výkonný výbor STZ jeho návrh schválil. Šancu štartovať na olympiáde má ešte aj Michal Mertiňák. Keďže jeho kombinovaný renking s najväčšou pravdepodobnosťou nebude stačiť na to, aby sa s Dominikom Hrbatým dostali priamo do hlavnej súťaže, požiadali sme pre Merťa o voľnú kartu. Definitíva by mala byť známa 2. júla," povedal pre TASR generálny sekretár Slovenského tenisového zvúzu Igor Moška.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Do Pekingu aj Husárová, vo štvorhre sa predstaví s Hantuchovou