Do argentínskej reprezentácie sa vrátil útočník Ortega

Ariel Ortega (vpravo) v súboji o loptu s Leandrom Grimim.
Ariel Ortega (vpravo) v súboji o loptu s Leandrom Grimim. (Autor: SITA/AP)
TASR|25. sep 2009 o 08:36

Po šiestich rokoch sa do argentínskej futbalovej reprezentácie vracia Ariel Ortega z River Plate.

BUENOS AIRES. Ten figuruje vo výbere trénera Diega Maradonu na priateľský zápas s Ghanou (30. septembra v Cordobe), ktorý je generálkou na posledné dve kvalifikačné súboje o postup na MS 2010 v JAR.

Tridsaťpäťročný veterán si zahral na troch finálových turnajoch MS. Aj on má pomôcť v komplikovanej situácii dvojnásobným majstrom sveta postúpiť do Afriky.

Tí sú dva zápasy pred koncom kvalifikácie na piatom mieste juhoamerickej skupiny. To im na priamy postup nestačí, piate miesto znamená len medzikontinentálnu baráž. Argentína hrá o postup najprv 10. októbra doma s Peru, o štyri dni ich čaká kľúčový súboj na ihrisku Uruguaja.

Ghana, ktorá si už postup do JAR vybojovala, príde do Argentíny bez opôr Michaela Essiena z Chelsea Londýn či Sulleya Muntariho z Interu Miláno. Na súboj v Cordobe Maradona vybral hráčov z argentínskej ligy.

Nominácia Argentíny

Brankári: Diego Pozo (Colon), Cristian Campestrini (Arsenal).

Obrancovia: Matias Caruzzo, Ignacio Canutto (obaja Argentinos Juniors), Rolando Schiavi, Juan Manuel Insaurralde (obaja Newell's Old Boys), Cristian Villagra (River Plate), Luciano Monzon (Boca Juniors).

Stredopoliari: Mario Bolatti (Huracan), Rodrigo Brana, Enzo Perez (obaja Estudiantes), Leonel Vangioni (Newell's Old Boys), Jesus Mendez (Rosario Central), Federico Insua (Boca Juniors).

Útočníci: Ariel Ortega (River Plate), Martin Palermo (Boca Juniors), Gabriel Hauche (Argentinos Juniors), Esteban Fuertes (Colon), Luis Rodriguez (Atletico Tucuman).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Do argentínskej reprezentácie sa vrátil útočník Ortega