Dlháni Isner a Karlovič prehrali vo štvorhre

SITA|16. jan 2008 o 15:27

MELBOURNE 16. januára (SITA, AP) - Doslova najvyčnievajúcejšia atrakcia štvorhry mužov na úvodnom grandslamovom tenisovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne netrvalo dlho. Dlháni John Isner a ...

MELBOURNE 16. januára (SITA, AP) - Doslova najvyčnievajúcejšia atrakcia štvorhry mužov na úvodnom grandslamovom tenisovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne netrvalo dlho. Dlháni John Isner a Ivo Karlovič, ktorí spolu merajú 415 cm (Američan 207 a Chorvát 208) prehrali v stredajšom zápase deblového 1. kola s takisto nenasadeným argentínskym párom Juan Pablo Brzezicki, Agustin Calleri 6:7 (3), 3:6. Juhoameričania majú 177 a 182 cm a k mečbalu sa - paradoxne - dopracovali lobom.

"Skúsime to v budúcnosti napraviť, ak sa nám podarí zosúladiť si turnajové programy. Mohlo by to fungovať napríklad vo Wimbledone," avizoval Isner, ktorý na seba upozornil postupom do singlového finále v auguste vo Washingtone a potom zobral set Švajčiarovi Rogerovi Federerovi v 3. kole na US Open. "Počasie nebolo vzhľadom na silnejúci vietor práve ideálne a ja som už pociťoval únavu," priznal Karlovič, ktorý predtým za 165 minút postúpil do 3. kola dvojhry zásluhou zdolania Izraelčana Dudiho Selu. Isnera už v 1. kole vyradil francúzsky "lišiak" Fabrice Santoro.

Chorvátsky držiteľ troch vlaňajších singlových trofejí Karlovič je v počítačovom poradí štvorhry na 180. priečke. Počas sezóny 2007 nastrieľal 28-ročný Záhrebčan 1318 es v 64 dueloch, čo znamená prvú pozíciu v príslušnej štatistike. Na Australian Open 2008 vyslal vo dvoch dueloch dvojhry spolu 34 es a aj v Melbourne je na čele tohto hodnotenia. Dvadsaťdvaročný rodák z Greensboro v Severnej Karolíne Isner (226. vo štvorhre), ktorý na jeseň získal challengerové deblové tituly v Calabasas a Louisville, minulý rok poslal súperom 255 es vo svojich iba 13 podchytených zápasoch na okruhu ATP.


Štvorhra - 1. kolo:

Juan Pablo Brzezicki, Agustin Calleri (Arg.) - John Isner, Ivo Karlovič (USA/Chorv.) 7:6 (3), 6:3


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Dlháni Isner a Karlovič prehrali vo štvorhre