Djokovičovi stačili na Lacka tri sety

(Autor: TASR/AP)
TASR|13. jan 2014 o 11:13

Bol to prvý vzájomný zápas oboch hráčov, trval 110 minút.

MELBOURNE. Lukáš Lacko sa lúčil s Australian Open so cťou. Obhajcovi a svetovej dvojke uchmatol 10 hier, v druhom sete si vynútil tajbrejk, veľakrát roztlieskal vypredanú Arénu Roda Lavera, ale napokon skončil tak ako v posledných 5 rokoch po neúprosnom žrebe – na rakete tenistu z prvej desiatky.

Dvakrát to bol Nadal, raz Federer, Tipsarevič a teraz Djokovič 3:6, 6:7 (2:7), 1:6. Títo všetci mu zahatali cestu predtým, než by bol prekročil 3. kolo.

,,To je osud. Žreb. S tým nič nenarobím. Musím ďalej trénovať a odstrániť tie rozdiely, avšak dostať sa rýchlo späť do 50-ky nebude ľahké, s prvými a druhými kolami to nezlepím. Chce to nejaké 2-3 poriadne turnajové úspechy, “ povedal Lacko.

,,Ak nerátam 5 setov tu s Tipsarevičom, tak z tých 4 stretnutí s Federerom, Nadalom a Djokovičom dnes som podal najlepší výkon. Už som nemal žiadnu trému na veľkom štadióne, prvé dva sety sme predviedli kvalitný tenis. Djokoviča však podržalo podanie a na špici sa drží aj preto, že sa vždy vylíže z ťažkých situácií. Nevidel som uňho dlhšiu sériu pokazených úderov, vždy odpovie silným a účinným protiútokom. V 3. sete ma už trochu pobolieval chrbát, už som sa dobre nehýbal. Škoda, že som nevyužil vedenie 6:5 v 2. sete a tlak naňho. V tajbrejku som vydržal do 2:2, potom mi ušiel. Nie som nespokojný s úvodom sezóny – v Aucklande ma zastavil až celkový víťaz turnaja Isner, teraz tu Djokovič, s oboma som odohral dobrý tenis. Teraz si dám doma pozrieť chrbát, a ak bude v poriadku, pokúsim sa ešte prihlásiť na challenger v Heilbronne.“

,,Nebol to ešte stopercentný výkon. Minuloročná sezóna s finále Davisovho pohára bola dlhá, prvý grandslamový zápas roka je vždy trochu neznámou, ale musím zložiť poklonu aj súperovi. Lukáš ma milo prekvapil, síce som mu tak trochu svojou pasivitou zo začiatku poskytol priestor, ale on to plne využil a útočil. V hre som ho nepoznal, nikdy sme proti sebe nanastúpili, ale viem, že raz zdolal Nadala v jednom sete 6:0 a teraz v druhom pritlačil mňa. Jednoznačne vidieť, že má talent, ale zrejme som využil niektoréchvíľky, keď alebo stratil koncentráciu, alebo nebol psychicky tak vysoko, že by si veril. V závere som zbadal aj isté fyzické nedostatky. Ale on to sám určite vie, a keď bude tvrdo pracovať na odstraňovaní týchto rozdielov, musí byť podstatne vyššie v rebríčku," povedal Novak Djokovič pre SME.

"Ja som rád, že ma tu nespovedajú toľko ako v minulosti, a všetky otázky smerujú na Beckera. Čakal som to, tomu sa nedalo vyhnúť, lebo bol nielen špičkový hráč a majster, ale aj osobnosť, plná žartov, príbehov a sebavedomia. Jediné, čo nestíham, je vysvetľovať situáciu v tíme, lebo nie všetky médiá ju interpretujú presne. Predovšetkým pripomínam, že to nebol môj nápad zavolať Beckera, ale Vajdov. Medzi kolami s ním komunikujem, Marián hovorí s Borisom denne, a toto je prednosť môjho tímu – vzájomná komunikácia. Nečakajte od Beckera prevratné zmeny v mojej hre. So svojou nemeckou disciplínou, nasadením a sebavedomou mentalitou má istú misiu a od nej očakávame výsledky,“ dodal.

dvojhra - 1. kolo:

Novak Djokovič (2-Srb.) - Lukáš LACKO (SR) 6:3, 7:6 (2), 6:1

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovičovi stačili na Lacka tri sety