Opäť sa zapísal do histórie. Djokovič vyhral v Paríži

Novak Djokovič
Novak Djokovič (Autor: AP/Michel Euler)
SITA|3. nov 2019 o 16:33

Vo finále nedal väčšiu šancu mladému Kanaďanovi Shapovalovovi.

BRATISLAVA. Srbský tenista Novak Djokovič sa stal víťazom dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour Masters 1000 Paris Rolex vo francúzskom Paríži.

Svetová jednotka v nedeľňajšom finále zvíťazila nad Kanaďanom Denisom Shapovalovom vo dvoch setoch 6:3, 6:4.

Tridsaťdvaročný zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu bez straty setu dokráčal po svoj celkovo 77. singlový titul na profiokruhu v kariére. Rovnako ani set nestratil ani začiatkom októbra v japonskom Tokiu.

V rebríčku tenistov s najväčším počtom trofejí vo dvojhre v tzv. open ére sa Djokovič dotiahol na piateho v poradí - Američana Johna McEnroea (77).

Lídrom tejto štatistiky je ďalší Američan Jimmy Connors (109), ktorý vedie pred Švajčiarom Rogerom Federerom (103), bývalým československo-americkým tenistom Ivanom Lendlom (94) a Španielom Rafaelom Nadalom (84).

Srb síce prepustí v pondelok najvyšší post vo svetovom rebríčku Rafaelovi Nadalovi. Španiel však pre problémy s brušným svalstvom pravdepodobne nebude hrať na záverečnom turnaji v Londýne.

Djokovič tak má stále šancu skončiť na konci roka ako najvyššie postavený hráč sveta šiestykrát a vyrovnať rekord Američana Peta Samprasa.

Djokovič čelil v zápase proti svetovému hráčovi číslo 28 jedinému brejkbalu a pomerne pohodlne si tak vybojoval piatu veľkú trofej v ročníku. V tejto sezóne sa jeho korisťami už stali Wimbledon, US Open a turnaje v Madride a Tokiu.

"Bol to môj najlepší výkon na turnaji. Denisovi dnes možno trochu chýbalo sústredenie," vyhlásil Djokovič po piatom víťazstve na parížskom podujatí Masters.

Na turnajoch tejto série zaznamenal už 34. celkový triumf a chýba mu už iba jeden na to, aby dostihol rekordéra Nadala (35). Po nedeľňajšom dueli vyslovil slová uznania aj na adresu svojho protivníka.

"Som si istý, že to najlepšie z tvojej strany ešte len príde," povedal Djokovič Shapovalovovi počas slávnostného odovzdávania trofejí.

ATP Masters 1000 Paríž 2019 - finále:

Novak Djokovič (Srb.-1) - Denis Shapovalov (Kan.) 6:3, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Opäť sa zapísal do histórie. Djokovič vyhral v Paríži