Disciplinárna komisia potrestala piatich tipsportligistov za nešportové správanie fanúšikov

Na stretnutia základnej časti KHL prišlo na Zimný štadión Ondreja Nepelu v priemere 7608 divákov.
Na stretnutia základnej časti KHL prišlo na Zimný štadión Ondreja Nepelu v priemere 7608 divákov. (Autor: TASR)
SITA|17. jan 2020 o 11:16

Tímy musia zaplatiť zhodne po tristo eur.

BRATISLAVA. Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja potrestala päť klubov domácej najvyššej súťaže pokutami za nešportové prejavy ich fanúšikov počas domácich zápasov.

Tímy HC Slovan Bratislava, HKM Zvolen, HC Košice, HK Dukla Trenčín a HK Poprad musia zaplatiť zhodne po 300 eur. Informáciu priniesol web HockeySlovakia.sk.

Disciplinárne konania pre podozrenia zo spáchania disciplinárneho previnenia sa týkali zápasov Poprad - Slovan a Zvolen - Nitra z 20. decembra 2019, Trenčín - Zvolen z 22. decembra, Košice - Slovan z 26. decembra a Slovan - Trenčín zo 6. januára 2020.

"V prípade každého klubu sme postupovali na základe správy delegáta SZĽH, ktorý v zápise o stretnutí zakaždým jednoznačne uviedol, že došlo k vulgárnemu skandovaniu fanúšikov v extraligových zápasoch.

Verím, že týmto rozhodnutím sme vyslali jasný signál, že takéto správanie už nebudeme riešiť len dohovorom,“ povedal predseda Disciplinárnej komisie SZĽH Rastislav Jakubovič.

"Ligová rada súťaže jasne deklarovala, že dôrazne odsudzuje akékoľvek vulgárne, xenofóbne či rasistické prejavy a gestá na slovenských štadiónoch a má záujem takéto prejavy na zimných štadiónov eliminovať.

Naopak, oceňuje fanúšikovské skupiny, ktoré sa počas stretnutí venujú slušnému povzbudzovaniu svojho mužstva," píše sa na oficiálnom portáli Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Disciplinárna komisia potrestala piatich tipsportligistov za nešportové správanie fanúšikov