Diego Costa už pozná výšku trestu, nezahrá si v troch zápasoch

Nie je to rozhodne po prvý raz, čo bude Costa stáť v zápase kvôli disciplinárnemu prehrešku.
Nie je to rozhodne po prvý raz, čo bude Costa stáť v zápase kvôli disciplinárnemu prehrešku. (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál, SITA|22. sep 2015 o 16:29

Tamojšia Futbalová asociácia (FA) útočníkovi Chelsea dodatočne spočítala správanie v sobotňajšom mestskom derby proti Arsenalu.

LONDÝN.Futbalová asociácia (FA) mu spočítala správanie v sobotňajšom mestskom derby proti Arsenalu Londýn v rámci 6. kola Premier League.
Pôvodom Brazílčan Costa na konci prvého polčasu po nedovolených kontaktoch s Laurentom Koscielným vyprovokoval viaceré strkanice.
Na tie napokon doplatil vylúčením mladý brazílsky zadák Arsenalu Gabriel Paulista, ktorý neudržal svoje emócie.
Hlavný vinník Diego Costa videl od hlavného rozhodcu Mika Deana iba žltú kartu.
Bývalý hráč Atlética Madrid si nezahrá v troch ligových dueloch: proti Newcastle United, Southamptonu a Aston Ville. Dráždi a provokuje.
V januári v semifinále Ligového pohára proti Liverpoolu šliapol úmyselne na nohu ležiaceho Emreho Cana a neskôr to isté spravil aj Martinovi Škrtelovi. Aj tu vyviazol počas zápasu, asociácia mu však dala trojzápasovú stopku. V apríli bez lopty ostro strčil v osemfinále Ligy majstrov proti PSG do obrancu Marquinhosa vo chvíli, keď bol arbiter otočený chrbtom.
Je to proste v ňom. Možno preto, že až do svojich šestnástich rokov hral futbal na betóne v uliciach brazílskeho mesta Lagarto. Tam nad pravidlami stáli lakte, strkanice, rany pod pás, nadávky. Dosť z toho si preniesol aj do veľkého futbalu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Diego Costa už pozná výšku trestu, nezahrá si v troch zápasoch