Detroit vypadol, Tatar s Jurčom voľní pre MS

Tomáš Tatar (vpravo) v súboji o puk so Stevenom Stamkosom (vľavo).
Tomáš Tatar (vpravo) v súboji o puk so Stevenom Stamkosom (vľavo). (Autor: TASR/AP)
Marek Kantorík, SITA|30. apr 2015 o 06:41

Rozhodujúci gól strelil obranca Coburn v úvode tretej tretiny.

TAMPA. Hokejisti Tampy Bay vyhrali v rozhodujúcom siedmom zápase série na Detroitom 2:0 a postúpili do druhého kola play-off zámorskej NHL.

Slovenskí hokejisti Tomáš Tatar s Tomášom Jurčom sú tak voľní pre potreby národného tímu na MS v Česku. Najskôr však musia v piatok prejsť zdravotnými testami.

"Ak ich absolvujú s pozitívnym výsledkom, obaja by leteli do Európy a k tímu by sa pripojili v dejisku turnaja v sobotu alebo nedeľu,“ uviedol pre hockeyslovakia.sk generálny manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora.

Jurčo má s Detroitom dvojcestnú zmluvu a klub ho mohol poslať na farmu do Grand Rapids. Od vedenia Red Wings však dostal povolenie štartovať na svetovom šampionáte v Českej republike.

Rozhodol obranca

Detroit hral aktívnejšie najmä v prvých dvoch tretinách, ale brankára Bena Bishopa neprekonal.

Tretiu časť začala Tampa skvele, keď v 44. minúte strelil prvý a zároveň víťazný gól obranca Braydon Coburn.

"Nevidel som puk. Vedel som, že bude strieľať z prvej, no puk som stratil z dohľadu. Bola to pekná strela," popisoval inkasovaný gól brankár Detroitu Petr Mrázek.

Druhý gól pridal do prázdnej bránky ďalší obranca Anton Stralman.

"Myslím si, že sme im nedali počas celého zápasu veľa priestoru na skórovanie. Z môjho pohľadu to bol šťastný gól. Vyhral šťastnejší tím, boli sme lepší," smútil obranca Red Wings Jonathan Ericsson.

"Nedali sme gól. A o tom to je. Keď sa zajtra ráno zobudíme, výsledok bude 0:2 a postupuje Tampa. Je jedno, či sme hrali lepšie ako oni. Sklamanie je veľké," povedal tréner Detroitu Mike Babcock.

Tampa Bay proti Montrealu

V rozhodujúcom zápase chýbali Detroitu dvaja kľúčoví obrancovia. Niklas Kronwall dosal dištanc na jeden zípas za tvrdý bodyček na Nikitu Kučerova, Marek Židlický nenastúpil pre zranenie.

„Vlani hovorili všetci o tom, že sme mladí a neskúsení. Museli sme však dokázať sami sebe, že to tak nie je. Toto je tím, ktorý sa nikdy nevzdáva. Má charakter,“ povedal webu NHL kapitán Tampy Bay Steven Stamkos.

Bishop pomohlo k postupu 31 zákrokmi. Tatar ho ohrozil šesťkrát, na ľade strávil sedemnásť minút. Jurčo odohral sedem minút a na súperovú bránu vyslal jednu strelu.

Tampa Bay sa v konferenčnom semifinále stretne s Montrealom Canadiens. Prvý duel série je na programe v piatok v Montreale.

1. kolo play off NHL

Východná konferencia - siedmy zápas štvrťfinále:

Tampa Bay - Detroit 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Góly: 44. Coburn (Callahan, Killorn), 60. Stralman (Bishop)

/konečný stav série: 4:3, do 2. kola postúpila Tampa Bay/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Detroit vypadol, Tatar s Jurčom voľní pre MS