Detroit ho poslal na farmu, Jurčo bodoval hneď v prvom zápase

(Autor: Twitter)
SITA|19. nov 2015 o 13:01

V aktuálnej sezóne NHL odohral len štyri zápasy. Pripísal si jednu asistenciu a Detroit ho poslal na farmu. Tomáš Jurčo prispel k víťazstvu svojho tímu prihrávkou a dvoma plusovými bodmi.

GRAND RAPIDS. Hneď prvý zápas po svojom príchode z Detroitu na farmu v AHL do tímu Grand Rapids Griffins ukončil Tomáš Jurčo s bodovým zápisom.

Na stredajšom víťazstve nad Rockford IceHogs (3:2) sa podieľal jednou asistenciou a dvoma plusovými bodmi.

Brankára súpera ohrozil dvadsaťdvaročný Košičan dvoma strelami.

Zostrih zo zápasu a rozhovory s hráčmi.

"Bolo to skvelé. Nejakú dobu som nehral, takže som si užil každú minútu na ľade," povedal Jurčo. "Mojou prioritou je, aby som sa na ľade cítil dobre. V Detroite som tvrdo trénoval, aby som zostal vo forme."

Asistent generálneho manažéra Grand Rapids Ryan Martin tvrdí, že dôležitú úlohu hrá aj dôvera. "Nemyslím si, že by mu ktokoľvek v Detroite naznačoval, že mu neverí. Ale keď odohral len štyri zápasy, bolo viac než pravdepodobné, že sa to odrazí na jeho sebadôvere," povedal.

"Uplynulá sezóna bola pre mňa náročná, nedostával som toľko príležitostí na ľade. Chcem tu teraz dokázať, že stále viem hrať hokej," dodal Jurčo.

jurcotomas_res.jpg

Tomáš Jurčo (vpravo) odohral v tejto sezóne za Detroit štyri zápasy. FOTO - TASR/AP.

V Detroite sa v tejto sezóne NHL zatiaľ nepresadil - dostal príležitosť iba v štyroch zápasoch a získal jednu asistenciu.

Naposledy nastúpil 30. októbra v súboji proti Ottawe.

V NHL má na konte strotri duelov NHL s bilanciou jedenásť gólov a dvadsaťtri asistencií. V play-off pridal desať štartov (1+1).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Detroit ho poslal na farmu, Jurčo bodoval hneď v prvom zápase