Derby Prešova a Košíc prinieslo dobrý futsal a výhru Grizzly

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Miroslava Baranová|6. feb 2017 o 16:00

Košičanov už iba bod delí od definitívy postupu do baráže o najvyššiu súťaž.

KOŠICE. Prešov vo futsalovom derby prehral na pôde Grizzly Košice. Hostia po prvom polčase viedli, ale domáci otočili vývoj stretnutia a doma nezaváhali.

Košičania zvládli aj dohrávku proti Humennému a už iba jeden bod ich delí od definitívy postupu do baráže o najvyššiu súťaž.

Futsalové druholigové derby medzi Košicami a Prešovom malo od začiatku vysoké tempo.

Šance boli na oboch stranách, no dlho sa ani jedno družstvo nevedelo gólovo presadiť.

Prvýkrát sa rozvlnila sieť až v 16. minúte, po strele hosťujúceho Rudolfa Beliša si domáci hráč nešťastne tečoval loptu do vlastnej brány 0:1.

V druhom polčase si domáci vytvorili niekoľko pekných príležitostí a v 26. minúte Grega vyrovnal na 1:1. Košičania sa postarali o obrat, pridali ďalšie dva góly a v 34. minúte viedli už 3:1.

FK Ekoprim vzápätí znížil zásluhou Martina Biľa.

Hostia si potom vytvorili ďalšie šance, ale gól už nepridali. Naopak, v záverečnej minúte spečatili na konečných 4:2 hráči domáceho Grizzly Košice.

Sasák: Asi najlepší zápas súťaže

„Bolo to východniarske 'el clasico'. Zápas bol vynikajúci pre oko diváka aj pre samotných hráčov. Padlo šesť gólov, bol to asi najlepší a najvyrovnanejší súboj celej súťaže. Hralo sa hore- dole, obe mužstvá mali veľa šancí. My sme vyhrali a potvrdili svoje postavenie v tabuľke. Pre mňa to bol špecifický zápas, keďže v Prešove som hral a získal som s ním krásne druhé miesto v extralige. Poznám skoro celé mužstvo, vedel som, čo mám od nich očakávať a aj oni odo mňa,“ povedal po stretnutí hráč Grizzly Slovakia Košice Maroš Sasák.

Krempaský: Mohli sme uchmatnúť tri body

Futsalista FK Ekoprim Prešov Stanislav Krempaský priznal, že hostia boli po prehre v derby sklamaní.

„Košičanom sme mohli uchmatnúť tri body. Zápas bol výborný, hralo sa vo vysokom tempe a pred peknou diváckou návštevou. Verili sme si, ale súperovi vyšli dve štandardky. Po polčase sme viedli, boli aj šance na zvýšenie skóre, ale v druhom dejstve domáci vyrovnali. Skúšali sme zatlačiť súpera, ale dali nám ďalšie dva góly. Po zranení hral opäť Matúš Mihok, ktorý nám dosť pomohol. Rovnako Martin Biľ, ktorý síce nehral viac ako rok, ale tiež bol pre nás posilou,“ skonštatoval Krempaský.

V piatok od 20. hod. odohrajú prešovskí futsalisti svoj posledný domáci zápas v tejto sezóne. Ich súperom bude v hale na Baštovej ulici ďalší košický tím Zlato Lux.

Aj Grizzly Košice budú v akcii v piatok, keď v predposlednom kole doma privítajú Bardejov. Keďže v nedeľňajšej dohrávke si poradili aj s Humenným, k definitívnemu postupu do baráže o celoslovenskú najvyššiu súťaž im stačí aj bod.

Výsledky 12. kola: Grizzly Slovakia Košice – FK Ekoprim Prešov 4:2 (0:1), BJK Stará Ľubovňa – BNP Team Vranov 5:0. Zápas Partizán Bardejov – Zlato Lux Košice odložili na dnes. Dohrávka 11. kola: Grizzly Slovakia Košice – Angels Humenné 7:2 (4:1).

Tabuľka:

1. Grizzly Košice 10 8 1 1 57:29 25
2. Zlato Lux Košice 10 6 2 2 43:34 20
3. Humenné 10 5 0 5 41:37 15
4. Stará Ľubovňa 10 5 0 5 42:45 15
5. Prešov 10 4 2 4 48:45 14
6. Bardejov 9 2 1 6 41:58 7
7. Vranov 11 1 2 8 45:69 5

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Derby Prešova a Košíc prinieslo dobrý futsal a výhru Grizzly