Demitru nechcú, ani Meszároš nesadne do stropu, Sakic za Svatošom

TASR|17. jún 2008 o 14:20

New York 17. júna (TASR) - Trh so všetkými kategóriami voľných hráčov NHL ani tento rok neobíde viacero slovenských hokejistov. Hoci v Minnesote majú ...

New York 17. júna (TASR) - Trh so všetkými kategóriami voľných hráčov NHL ani tento rok neobíde viacero slovenských hokejistov. Hoci v Minnesote majú ešte čas pracovať až do budúceho leta na novom kontrakte superhviezdy Mariána Gáboríka, zamestnáva ich jeho krajan Pavol Demitra. Vlani tvorivý center z klubu Wild zarobil 4,5 milióna dolárov. Generálny manažér Doug Risebrough bude teraz s novou ponukou váhať, lebo podľa zámorských médií tréner Jacques Lemaire ho až tak veľmi do svojho defenzívneho systému nepotrebuje.

O Lemairovi je známe, že už roky je jeho prioritou silná sriedačka v ponímaní vyrovnaného kolektívu a nemá príliš rád, keď z neho niekto vyčnieva. Prirodzene výkonostný rast Mariána Gáboríka je určitou výnimkou, slovenský kanonier je čosi ako poklad mladej organizácie NHL, v ktorej v uplynulej sezóne zostal jediným originálnym "divochom". Keďže však jeho spolupráca s Demitrom v play off ovocie nepriniesla, vyzerá to, že skúsený center už opäť zmení dres. Všetko závisí od toho, či Minnesota podpíše 35-ročného Briana Rolstona. "Oboch si nemôžeme dovoliť. Potrebujem viac manévrovacieho priestoru a to aj za cenu rizika," citujú zámorské zdroje Risebrougha.

Ani s Andrejom Meszárošom to v Ottawe nevyzerá ružovo. Jeho agent Ritch Winter síce intenzívne rokuje s generálnym manažérom Braynom Murrayom, ale zatiaľ nemal veľa šťastia. Svojmu klientovi chce údajne vybojovať kontrakt s ročnou gážou 3,5 milióna dolárov a to nepasuje do platovej štruktúry senátorov.

V Colorade majú iný problém. Je zrejmé, že túžia po ďalšej spoluprtáci s dlhoročným kapitánom Joeom Sakicom a takisto je známe, že ikona Avalanche už na staré kolená dres nezmení. Otázkou je len, či vôbec pôjde do svojej dvadsiatej sezóny v profilige. Momentálne však všetkým odkázal, že nechce byť rušený v Denveri v rodinnom kruhu. A ani v najbližších dňoch, pretože cestuje do Chorvátska. Zabije tam jednou ranou dve muchy - navštívi rodné miesta rodičov a osobne zagratuluje na svadbe svojmu spoluhráčovi, Slovákovi Marekovi Svatošovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Demitru nechcú, ani Meszároš nesadne do stropu, Sakic za Svatošom