Talianska legenda o Slovensku: Je obdivuhodné, koľko máte talentov

Demetrio Albertini.
Demetrio Albertini. (Autor: SITA)
SITA|6. jún 2017 o 16:48

Legendárny futbalista chválil aj Kucku a Hamšíka.

BRATISLAVA. Talianska futbalová legenda Demetrio Albertini, ktorý pricestoval na Slovensko podporiť letné sústredenie pre mladé talenty Italia Soccer Camp Bratislava 2017, rozoberal v rozhovore s médiami okrem iného aj účinkovanie slovenských futbalistov v Taliansku.

„Kucka? Na prvý pohľad je to hráč, na ktorého keď sa pozriete, poviete si, nepáči sa mi. Ale keď ho spoznáte, nechcete ho pustiť z tímu. Prekvapil ma, aký je dobrý hráč i človek. Myslím si, že si zaslúži byť naďalej v prvom mužstve," uviedol Albertini, legendárny hráč AC Milána.

Je obdivuhodné, koľko talentov máte, na takú malú krajinu. Vidno, že s nimi pracujete dobre.


Demetrio Albertini, talianska futbalová legenda

„Hamšík je výnimočný futbalista, technicky vynikajúci i fyzicky dobre pripravený, skvelý medzi líniami a dokáže strieľať góly. O jeho kvalitách svedčí, že hráči si ho pravidelne volia do zostavy sezóny. Osobne ho nepoznám, ale myslím si, že je skromný a v tom je jeho veľkosť," pokračoval.

Takou legendou ako Maradona sa však v Neapole podľa neho asi nestane: „To bude ťažké, pretože Maradona bol unikátny. Hamšík je povahovo jeho opak, ale tiež si získal srdcia Neapolčanov.“

Na margo slovenských talentov poznamenal: „Je obdivuhodné, koľko ich máte, na takú malú krajinu. Vidno, že s nimi pracujete dobre. V talianskych súťažiach ich máte tuším štrnásť. Prebojovali ste sa na záverečný turnaj ME do 21 rokov, čo je ďalší dôkaz dobrej práce s mládežou.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Talianska legenda o Slovensku: Je obdivuhodné, koľko máte talentov