Del Negro prijal ponuku trénovať Chicago Bulls

SITA|12. jún 2008 o 11:07

CHICAGO 12. júna (SITA, AFP) - Vinny Del Negro prijal ponuku viesť z postu hlavného trénera basketbalový tím Chicago Bulls. Del Negro doteraz pôsobil v úlohe asistenta generálneho manažéra vo Phoenixe, ...

CHICAGO 12. júna (SITA, AFP) - Vinny Del Negro prijal ponuku viesť z postu hlavného trénera basketbalový tím Chicago Bulls. Del Negro doteraz pôsobil v úlohe asistenta generálneho manažéra vo Phoenixe, zmluvu podpísal podľa Chicago Tribune na dva roky, na konto mu počas nich pribudnú dovedna 4 milióny dolárov. Do tímu šesťnásobného víťaza NBA, ktorý sa však naposledy z trofeje radoval v roku 1998, prichádza bez akýchkoľvek trénerských skúseností. "Vinny má v sebe niečo, čím vyniká medzi ostatnými ľuďmi. Cítim, že má na to stať sa osobnosťou, ktorá sa prejaví silnou vodcovskou schopnosťou, komunikatívnosťou a sviežim prístupom k nášmu mladému tímu," vyhlásil generálny manažér Bulls Jim Paxson. Ďalšími adeptmi na post trénera boli ešte bývalý kouč Bulls z 80. rokov Doug Collins, ďalej extréner Minnesoty Dwane Casey, asistent trénera v Sacramente Chuck Person či donedávna ešte Del Negrov kolega z lavičky Suns Mike D'Antoni.

Chicago Bulls majú za sebou nevydarenú sezónu, počas ktorej prišlo aj k zmene trénera, Scotta Skilesa nahradil v decembri Jim Boylan. Ten sa porúčal 17. apríla, keď tím nepostúpil do play off. Po skončení základnej časti sa však na Bulls predsa len usmialo šťastie, získali totiž právo prvého výberu v blížiacom sa nováčikovskom drafte.


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Del Negro prijal ponuku trénovať Chicago Bulls