Komplikácie Švédov. Proti Slovensku im bude chýbať hráč Juventusu

Dejan Kulusevski (hore) v drese klubu Juventus Turín.
Dejan Kulusevski (hore) v drese klubu Juventus Turín. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. jún 2021 o 17:20 (aktualizované 8. jún 2021 o 19:55)

Švédsko nebude povolávať žiadneho náhradníka.

ŠTOKHOLM. Švédsky futbalista Dejan Kulusevski mal pozitívny test na koronavírus. Stredopoliar Juventusu Turín s určitosťou vynechá úvodné vystúpenie svojho národného tímu v "slovenskej" E-skupine na EURO 2020 proti Španielsku (14. júna v Seville).

Ďalší stredopoliar Mattias Svanberg z FC Bologna opustil tréning a izoluje sa v tímovom hoteli. Jeho test budú opätovne analyzovať.

Kulusevski pocítil ráno príznaky prechladnutia a okamžite podstúpil test s pozitívnym výsledkom na ochorenie COVID-19. Zostal v Štokholme a nepresunul sa s mužstvom na záver prípravy do Göteborgu.

"Zarmútilo nás to. Nebudeme však povolávať žiadneho náhradníka. Dúfame, že sa vráti k mužstvu po zápase so Španielskom," vyhlásil v utorok na tlačovej konferencii tréner Švédov Janne Andersson podľa agentúry AFP.

Tímový lekár Anders Valentin si myslí, že Kulusevski sa nakazil počas troch dní voľna, ktoré hráči dostali po prípravných stretnutiach s Arménskom a Fínskom.

Podľa Valentina by očkovanie reprezentantov nedávalo zmysel, pretože vakcína začne účinkovať až po dlhšom čase. Považoval by to aj za morálne pochybné, "lebo prednosť by mali dostať starší ľudia."

Dvadsaťjedenročný Kulusevski odohral v sezóne 2020/2021 za Juventus Turín 47 zápasov a zaznamenal sedem gólov.

Švédsko sa 18. júna stretne so Slovenskom, účinkovanie v skupine uzavrie 23. júna proti Poľsku (oba zápasy v Petrohrade).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Komplikácie Švédov. Proti Slovensku im bude chýbať hráč Juventusu