Definitívne rozhodnutie. V českej extralige klubom zobrali body

Riaditeľ hokejovej extraligy Stanislav Šulc.
Riaditeľ hokejovej extraligy Stanislav Šulc. (Autor: ČTK)
Sportnet|19. nov 2010 o 13:10

Tri české extraligové hokejové tímy s konečnou platnosťou prišli o body.

PRAHA. Šéf českej hokejovej extraligy Stanislav Šulc trestá kluby za zlú registráciu odpočtom bodov. Plzeň tak stráca 19, Kladno 6 a Boleslav 22 bodov. Ostatným tímom sa však nič nepripočítava. Informuje o tom český spravodajský portál iDnes.cz.

„Je to najspravodlivejšie riešenie," povedal Šulc krátko po oznámení verdiktu. „Sme v nepríjemnej situácii, ale musíme sa s tým nejako popasovať. K rozhodnutiu sa vyjadríme, až budeme analyzovať jeho odôvodnenie. Na mieste je ale samozrejme odvolanie, prípadne súdne preskúmanie," reagoval plzeňský právny zástupca Tomáš Tesař v rozhovore pre Českú televíziu.

Plzeň padá zo siedmeho miesta na dvanástej a na jedenástu Spartu stráca dvanásť bodov. Kladno si v tabuľke odpočtom paradoxne o pozíciu polepšilo, už nie sú poslední, na štrnástu priečku totiž klesla Boleslav.

„Síce sa môže zdať, že nám verdikt pomôže, ale to nie je pravda. Máme vedľa seba Plzeň s Boleslavou, teda tímy, ktoré majú silné kádre a vynikajúcu formu. Pravidlá sú stanovené a musia sa rešpektovať. Odvolávať sa nebudeme," podotkol manažér Kladna Milan Volf.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Definitívne rozhodnutie. V českej extralige klubom zobrali body