Pastrňák po karanténe: Je mi to ľúto, ale nič zlé som neurobil

David Pastrňák.
David Pastrňák. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. júl 2020 o 09:54

Bostonu bude k dispozícii proti Columbusu.

BRATISLAVA. David Pastrňák sa cíti lepšie ako sám predpokladal a Bostonu bude k dispozícii vo štvrtkovom prípravnom zápase proti Columbusu.

Český útočník z preventívnych dôvodov v súvislosti s možnou nákazou koronavírusom dva týždne chýbal svojmu tímu počas spoločnej prípravy na ľade v domácich podmienkach.

Do Toronta, jedného z dvoch dejísk play-off posunutej sezóny NHL, však odcestoval s tímom. Zatiaľ má za sebou dve tréningové jednotky.

"Cítim sa výborne. Milujem hokej a som pripravený hrať. Nie je to však na mne. Uvidíme, čo na to povie tréner," zamyslel sa David Pastrňák, cituje ho oficiálny portál NHL.

Karanténu neprežíval ľahko

Český kanonier potvrdil, že všetky jeho testy na COVID-19 boli negatívne a ocitol sa v tzv. sekundárnej izolácii po tom, čo sa na jednom z menších klzísk stretol s pozitívnou osobou.

"Neurobil som nič zlé a vôbec som nebol chorý. Čo sa stalo, už nezmením. Nesiem za to plnú zodpovednosť, ale čo už. Je mi to ľúto, že som stratil istý čas a musel zostať doma. Teraz som však naspať a cítim sa dobre," zdupľoval jeden z dvoch najlepších strelcov aktuálneho súťažného ročníka NHL.

Pastrňák doplnil, že dlhých 28 dni v karanténe, vôbec neprežíval ľahko.

"Bol som zdravý a nemohol som nič robiť. Bolo to frustrujúce. Aj preto som sa už veľmi tešil na spoluhráčov. Oni sú pravým dôvodom toho, prečo som sa vrátil z Česka do Ameriky na play-off," doplnil Pastrňák podľa klubového webu.

Boston čaká boj o najlepšiu pozíciu pred play off

"Vo štvrtok sa s Davidom porozprávame, myslím si, že nohami sa do toho dostane. Spýtam sa ho koľko času bude potrebovať na to, aby sa rozohral. Záleží aj na jeho názore," komentoval Cassidy.

V pondelok úradujúci český hokejista roka korčuľoval v elitnej formácii Bostonu s Bradom Marchandom a Patriceom Bergerom.

Bol to jeho prvý tréning od 15. júla, keď sa objavil v menšej skupinke hráčov ešte na začiatku domáceho tréningového kempu.

"Bolo tam veľa energie z jeho strany. Lietal po ľade a aj streľba bola solídna. Vyzeralo to tak, že si veľmi užíva byť so spoluhráčmi opäť na ľade," podotkol Cassidy.

Víťaz základnej časti Boston vstúpi do augustového reštartu sezóny nedeľňajším duelom proti Philadelphii.

Neskôr sa hráči okolo slovenského kapitána Zdena Cháru budú konfrotonovať aj so súpermi z Tampy Bay (5.8.) a Washingtonu (9.8.) s cieľom vybojovať si čo najlepšiu východiskovú pozíciu s nasadením do play-off. Všetky zápasy špeciálneho formátu vyraďovacej časti Bruins odohrajú v Scotiabank Arene v Toronte.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pastrňák po karanténe: Je mi to ľúto, ale nič zlé som neurobil