Hancko bude hrať v slávnej Serie A, zo Žiliny má ísť do Talianska aj Mráz

Dávid Hancko (vľavo) v drese slovenskej reprezentácie do 21 rokov.
Dávid Hancko (vľavo) v drese slovenskej reprezentácie do 21 rokov. (Autor: TASR)
Sportnet|14. jún 2018 o 07:44

Obaja sú veľké talenty.

ŽILINA. Slovenský futbalový obranca Dávid Hancko sa stal novou posilou ACF Fiorentina. Vedenie ôsmeho tímu uplynulého ročníka talianskej Serie A potvrdilo príchod reprezentanta do 21 rokov vo štvrtok na svojom oficiálnom webe.

Klub nezverejnil prestupovú čiastku, podľa talianskych médií by sa odstupné za 20-ročného zadáka malo vyšplhať nad tri milióny eur, s bonusmi by mohla suma dosiahnuť až štyri milióny.

Hancko: Záujem bol aj v Španielsku a Anglicku

"Fiorentina oznámila, že dosiahla dohodu o definitívnom prestupe Dávida Hancka z MSK Žilina. V najbližších dňoch pricestuje do Florencie, aby absolvoval lekárske testy," uviedol klub na svojej internetovej stránke.

Hancka, ktorý je schopný hrať na poste stopéra i ľavého obrancu, v januári zaradila Európska futbalová únia (UEFA) medzi 50 najväčších talentov sveta.

V žilinskom A-tíme pôsobil dva roky, vo Fortuna lige debutoval 12. marca 2016 v zápase s Podbrezovou.

Rodák z Prievidze nastupoval aj v mládežníckych reprezentačných výberoch, na konte má sedem štartov v drese dvadsaťjednotky. V MŠK mal kontrakt platný do 30. júna 2020.

"Bolo to veľmi rýchle, nečakal som to a všetko prebehlo na najvyššej profesionálnej úrovni," uviedol Hancko po podpise zmluvy pre web SFZ.

"Vážim si to, že si ma všimol taký veľký a slávny klub, ktorým Fiorentina jednoznačne je. Chcem sa poďakovať Žiline, že ma vyformovala a dala mi príležitosť ukázať, čo vo mne je. Ďakujem aj reprezentačným trénerom, ktorí mi verili a pozývali ma na zrazy dvadsaťjednotky. Aj to mi istotne pomohlo k tomuto veľkému kroku," pokračoval.

"Viem, že sa o mňa zaujímali kluby zo Španielska a Anglicka. Nechcem však hovoriť, kto to bol. 'Upiekla' sa Fiorentina a som z toho šťastný. Už vo štvrtok cestujem do Florencie a v piatok ma čakajú zdravotné testy," dodal Hancko.

Mráz ma posilniť prvoligového nováčika

Do Talianska mieri aj jeho spoluhráč zo Žiliny Samuel Mráz. Dvadsaťjedenročný útočník, ktorý bol s 21 gólmi najlepší strelec Fortuna ligy 2017/2018, zaujal predstaviteľov FC Empoli.

Samuel Mráz ešte v drese Žiliny.
Samuel Mráz ešte v drese Žiliny. (Autor: TASR)

Prestup by mal podľa talianskych médií skompletizovať v najbližších dňoch.

Víťaz Serie B 2017/2018 a teda nováčik najvyššej talianskej súťaže by mal zaplatiť Žiline za talentovaného zakončovateľa 1,5 milióna eur.

Mráz debutoval v najvyššej slovenskej súťaži v apríli 2014 v drese Senice, do Žiliny zamieril vlani. Pravidelne nastupoval aj v mládežníckych reprezentačných tímoch, za dvadsaťjednotku odohral štyri zápasy a strelil tri góly.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Hancko bude hrať v slávnej Serie A, zo Žiliny má ísť do Talianska aj Mráz