Ďalší slovenský talent v Taliansku, 17-ročný mladík hral prvýkrát za Veronu

Ľubomír Tupta (vľavo) v zápase proti Pavii.
Ľubomír Tupta (vľavo) v zápase proti Pavii. (Autor: Hellas Verona)
SITA|3. dec 2015 o 09:05

Útočník Ľubomír Tupta hral v 16-finále Talianskeho pohára po boku o 21 rokov staršieho Lucu Toniho, majstra sveta z roku 2006.

VERONA. Mladý slovenský futbalový útočník Ľubomír Tupta absolvoval v stredu debut v drese talianskeho tímu Hellas Verona.

Sedemnásťročný odchovanec Tatrana Prešov odohral v zápase 16-finále Talianskeho pohára proti Pavii (1:0) celých 90 minút a jeho partnerom v útoku bol o 21 rokov starší Luca Toni, majster sveta z roku 2006.

Splnil sa mu sen

"Je to paráda, splnil sa mi jeden zo snov. Mám iba sedemnásť a už som nastúpil za áčko Verony. Pôvodne som mal začať na lavičke, ale v stredu ráno mal jeden spoluhráč svalové problémy a tréner ukázal na mňa. S Lucom Tonim sme často diskutovali, usmerňoval ma. Po mojej prihrávke mohol dať aj gól," vyhlásil Tupta pre web svojej zastupiteľskej agentúry csm-agency.sk.

Mládežnícky reprezentant Slovenska podpísal v auguste tohto roka s Hellasom Verona trojročný kontrakt, predtým pôsobil v Catanii.

Chytali ho kŕče

Tupta priznal, že cítil rozdiel medzi zápasom za áčko a juniorskou súťažou Primavera. "Je to obrovský rozdiel. Som poriadne vyšťavený. Už po prvom polčase ma chytali kŕče, vydržal som však celý zápas," naznačil tínedžer, ktorý nastúpil s číslom 35 na drese. "Pridelili mi ho. Dres som si nechal na pamiatku," dodal Tupta.

Verone sa v Serii A zatiaľ nedarí, so šiestimi bodmi jej patrí posledná 20. priečka v tabuľke. Zverenci trénera Luigiho Delneriho, ktorý sedí na lavičke Hellasu iba od utorka, privítajú najbližšie Empoli.

"Bolo by super, keby som nastúpil. Uvidíme, všetko je na trénerovi," skonštatoval Tupta.

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Ďalší slovenský talent v Taliansku, 17-ročný mladík hral prvýkrát za Veronu