Ďalší incident čínskej plaveckej hviezdy. Narúšal prípravu súpera

Plavecký olympijský areál v Riu na svoje súťaže ešte len čaká. Na tréningy už je však k dispozícii.
Plavecký olympijský areál v Riu na svoje súťaže ešte len čaká. Na tréningy už je však k dispozícii. (Autor: TASR, AP)
SITA|5. aug 2016 o 08:57

Čínsky svetový rekordér má na konte už niekoľko incidentov, nie len v plaveckom bazéne. Tento raz sa snažil úmyselne rozptyľovať súpera pri tréningu.

RIO DE JANEIRO. Enfant terrible čínskeho plávania Sun Jang údajne mal ďalší konflikt v tréningovom bazéne, tentoraz v dejisku Hier XXXI. olympiády.

Dvadsaťštyriročný vytrvalec sa podľa Sydney Morning Herald snažil narušiť prípravu svojho austrálskeho súpera na 400 m voľný spôsob Macka Hortona.

Horton zostal pokojný

Jeho kouč Craig Jackson tvrdí, že Číňan sa snažil Hortona rozptýliť tak, že ho úmyselne ošpliechal a neodpustil si narážky.

"Snažil sa upútať jeho pozornosť, ale Mack zostal pokojný. Je v pohode, rýchlo sa adaptoval. Tvrdo trénuje a robíme všetko, aby svetu ukázal zo seba to najlepšie," povedal kouč 20-ročného Hortona.

Sun Jang značne šokoval plavecký svet na vlaňajších majstrovstvách sveta v Kazani. Držiteľ svetového rekordu 14:31,02 sa totiž záhadne neobjavil na štarte finále tisícpäťstovky.

 Sun Jang je vo svojich vytrvalostných disciplínach favoritom na zlato.

Nie prvý raz

Vtedy sa v rozplavovacom bazéne dostal do konfliktu s brazílskou reprezentantkou Larissou Oliveirovou. Podľa jej krajanov sa ju snažil kopnúť a udrieť lakťom po vzájomnej kolízii. Výkonný riaditeľ FINA Cornel Marculescu označil incident za "nedorozumenie v dôsledku preťaženej 'premávky' v zahrievacom bazéne."

Takmer dvojmetrový Číňan ohromil na OH v Londýne 2012 víťazstvami na 400 a 1500 m voľný spôsob. Neskôr tri mesiace nútene pauzoval, ale svet sa o tom dozvedel až vyše štvrť roka po konci trestu.

Na národnom šampionáte ho podrobili antidopingovej kontrole, ktorá vykázala prítomnosť zakázaného stimulancia trimetazidínu.

Čínskemu plavcovi sa v minulosti nevyhli ani podozrenia z dopingu.

Čínska antidopingová agentúra (CHINADA) odmietla špekulácie, že sa pokúšala Sunov prípad zakamuflovať, dodatočné oznámenie vysvetlila pracovnou vyťaženosťou.

V roku 2013 Sun Jang so svojím Porsche Cayenne spôsobil haváriu s autobusom, a to bez vodičského oprávnenia.

 

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Ďalší incident čínskej plaveckej hviezdy. Narúšal prípravu súpera