Bývalému Saganovmu tímu ukradli na Tour 11 bicyklov. Víťaz etapy už nemá žiaden náhradný

Anthony Turgis z TotalEnergies vyhral 9. etapu na Tour de France 2024.
Anthony Turgis z TotalEnergies vyhral 9. etapu na Tour de France 2024. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. júl 2024 o 15:00

Dvaja z cyklistov prišli aj o hlavné bicykle.

BRATISLAVA. Veľká nepríjemnosť na cyklistickej Tour de France 2024 postretla v noci zo stredy na štvrtok tím TotalEnergies.

Z tímového nákladného auta totiž páchatelia odcudzili až jedenásť bicyklov jazdcov tohto zoskupenia v hodnote 150-tisíc eur. Incident sa udial v stredisku Le Lioran.

Súčasťou zoskupenia TotalEnergies bol ešte vlani aj elitný slovenský cyklista Peter Sagan a v jeho farbách súťažil na Tour de France.

Podľa správ francúzskych médií, ktoré priniesol portál cyclingnews.com, vnikli lupiči do mechanického nákladného vozidla tímu a okrem bicyklov ukradli aj rôzne pracovné nástroje mechanikov.

Víťaz nedeľňajšej 9. etapy Anthony Turgis a jeho tímový kolega Thomas Gachignard prišli o hlavné bicykle, napríklad taký Turgis pred zvyškom Tour už nemá žiadnu náhradu.

V rovnakom hoteli ako TotalEnergies nocovali aj tímy Uno-X Mobility a Israel-Premier Tech, tie však neboli terčom zlodejov.

"Nevieme presne, čo sa stalo. Vieme len to, že sa vlámali do nákladiaku a ukradli 11 bicyklov," uviedol 28-belgický cyklista Steff Cras.

"Mne nezmizol hlavný ani náhradný stroj, až tretí v poradí. Môžem teda hovoriť o šťastí. Niektorí spolujazdci však mali smolu a ukradli im hlavné bicykle," doplnil.

Tímu TotalEnergies podali pomocnú ruku konkurenčné stajne, aby Francúzi mohli zaistiť servis pre svojich jazdcov vo štvrtkovej 12. etape. V jej úvode na tímových vozidlách boli iba štyri náhradné bicykle a niekoľko kolies.

Stajňa zalarmovala svoju centrálu a nové rámy, ďalšie komponenty aj nástroje pre mechanikov sú už na ceste do diania pretekov.

"Je to síce súčasť hry, ale je to trochu otravné. Jazdcom to však neprekáža. Máme zásoby náhradných rámov aj ďalších komponentov. Výnimočne obťažujúce bolo, že mechanici prišli o svoje nástroje," informoval manažér tímu Jean-René Bernaudeau pre francúzske médiá.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2024»Bývalému Saganovmu tímu ukradli na Tour 11 bicyklov. Víťaz etapy už nemá žiaden náhradný