Vychválili preteky Okolo Slovenska. Sú prvá trieda, tvrdia

Peter Sagan v žltom drese na Okolo Slovenska 2021.
Peter Sagan v žltom drese na Okolo Slovenska 2021. (Autor: Igor Stančík, okoloslovenska.com)
TASR|10. jan 2022 o 18:15

Radosť neskrýval ani prezident SZC Peter Privara.

BRATISLAVA. Kvalita cyklistických pretekov Okolo Slovenska z roka na rok rastie.

Svedčí o tom vysoká spokojnosť zo strany participujúcich tímov, ako aj výborné hodnotenie zo strany Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI), ktoré organizátori dostali na úvod nového roka.

Pretekom Okolo Slovenska udelila UCI najvyššie možné známky, informovala o tom tlačová správa Slovenského zväzu cyklistiky (SZC).

Zelená vo všetkých parametroch

"Áčkové výsledky" organizátori získali v každej hodnotenej položke. Tými sú celková organizácia, bezpečnosť, TV produkcia, ubytovanie pre tímy a divácka kulisa. Všetky oblasti boli hodnotené najvyššou známkou, bez námietky.

Najlepšia známka je vyjadrená zelenou farbou. Už druhý rok po sebe svieti pri slovenských pretekoch vo všetkých parametroch len zelená farba.

"Celkovo to bola dobrá akcia, ktorú organizovali zanietení ľudia, pričom nič nebolo ponechané na náhodu.

Verejnosť si vzala preteky k srdcu a užila si krásu cyklistických pretekov. Organizátori sa o všetko postarali a všetky malé problémy boli okamžite riešené.

Fantastická spätná väzba od všetkých tímov, neboli žiadne problémy. Vynikajúce a bezpečné cestné preteky s dodržanými Covid protokolmi. Prvá trieda," uvádza v záverečnom zhrnutí pretekov Okolo Slovenska hodnotiaca správa UCI.

Už teraz sa pracuje na ďalšom ročníku

Radosť neskrýval ani prezident SZC a generálny riaditeľ pretekov Peter Privara.

"Samozrejme, je to viac ako potešujúce. Organizačný tím sa každý rok snaží preteky šperkovať v rôznych oblastiach. Aj po organizačnej stránke, aj po mediálnej, aj z hľadiska atraktivity pre fanúšikov.

Tento rok sme vďaka podpore zo strany vlády SR mohli našu krásnu krajinu ukázať i prostredníctvom obrazoviek Eurosportu. Každý rok sa snažíme zvyšovať latku kvality, čo oceňujú mnohí, ktorí sa pretekov zúčastňujú pravidelne," tvrdí.

Prezident SZC Peter Privara.
Prezident SZC Peter Privara. (Autor: TASR)

"V hodnotiacej správe sa dočítame len slová chvály a uznania. Nie je to jednoduché, dodržať predpísané protokoly, uspokojiť požiadavky na bezpečnosť, vyjsť v ústrety tak veľkým hviezdam, aké sme tu v posledných ročníkoch mali a zároveň priblížiť preteky čo najviac ľuďom. Dá sa to vďaka tímu ľudí, ktorí na tom pracujú celý rok, vďaka podpore partnerov našich pretekov.

Týmto im z úprimného srdca chcem ešte raz poďakovať za prostriedky venované pretekom Okolo Slovenska. A samozrejme, dôležitú úlohu zohrávala i výborná spolupráca s Policajným zborom SR, s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu, Ministerstvom dopravy a organizáciou Slovakia travel.

Už teraz aktívne pracujeme na novom ročníku, a urobíme znova maximum pre výborný priebeh podujatia," citovala Privaru tlačová správa SZC.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Vychválili preteky Okolo Slovenska. Sú prvá trieda, tvrdia