Sagan: Fanúšikovia si zvykli, že vyhrávať je jednoduché, no je to stále náročnejšie

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|26. jún 2023 o 15:30

Na poslednú Tour odchádza s odreninami.

BRATISLAVA. V sobotu bol dobre naladený. Desiatky minút sa venoval fanúšikom, fotil sa s nimi, rozdával autogramy. Čas na Slovensku si užíval. 

Do Tlmačov na majstrovstvá Slovenska a Česka v cestnej cyklistike prišla za Petrom Saganom takmer celá rodina. Na šampionáte ho povzbudzovala aj mama. O to viac si to užíval, že mohol stráviť aj čas s blízkymi. 

Všetko sa zdalo ideálne. V nedeľu chcel Sagan vybojovať titul majstra Slovenska a ako majster následne odcestovať na poslednú Tour de France. 

Okrem Tour ho budú čakať aj ďalšie dôležité preteky, preto bolo potrebné, aby bol na náročnú sériu dobre pripravený a zdravý. 

„Priorít mám viac. Prvá je najskôr obhájiť titul majstra Slovenska, potom čo najlepšie zvládnuť Tour de France. Prísť do Paríža a bez zranení. Potom sa sústrediť na majstrovstvá sveta.

Najskôr v cestnej cyklistike a potom aj v horskej cyklistike. Mám pred sebou veľa cieľov. Určite by ma potešilo, ak by som sa dokázal nominovať na olympijské hry v Paríži,“ hovoril v sobotu slovenským novinárom. 

Peter Sagan počas tlačovej konferencie pred pretekmi elite v rámci MSR a ČR 2023.
Peter Sagan počas tlačovej konferencie pred pretekmi elite v rámci MSR a ČR 2023. (Autor: TASR)

Doškriabaný od chrbta k nohe

Lenže už prvý cieľ nesplnil. V nedeľu sa nestal majstrom Slovenska. Obsadil druhú priečku. Navyše, v Tlmačoch mal v šprinte veľmi nepríjemný pád. 

„Doškrabaný som od chrbta až k nohe. Uvidíme, ako sa to bude rýchlo hojiť,“ opisoval. 

Ak by aj neuspel, no obišlo by sa to bez pádu, možno by ho škrelo, že dres neobhájil, ale bol by na tom oveľa lepšie ako je dnes.

Pád jeho pohodu dosť nabúral. Aj športový riaditeľ Ján Valach vravel, že táto situácia smerom k Tour mnoho mení. 

Kľúčové bude, aby sa líder tímu TotalEnergies čo najskôr zotavil. Pokiaľ má svalové zranenia, môže sa to podpísať na jeho výkonoch. 

Rozsah jeho zranení nepoznáme. V roku 2018 sa po páde na Tour de France zotavoval niekoľko týždňov. Vtedy mal poranené svaly na nohe. 

V nedeľu po páde Sagan hneď vstal. Ešte na cieľovej rovinke šiel za Pavlom Bittnerom a kričal naňho: "Čo si tu dokazuješ?"

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2023»Sagan: Fanúšikovia si zvykli, že vyhrávať je jednoduché, no je to stále náročnejšie