Súperi sú rychlejší, uznal Sagan. Na Tour mu chýba majster sveta

Slovenský cyklista Peter Sagan.
Slovenský cyklista Peter Sagan. (Autor: Reuters)
Miloslav Šebela|18. júl 2022 o 17:00

Na Tour si človek nevyberie, vraví Sagan.

BRATISLAVA. „Grande Peter. Všetko v poriadku? Každý deň ideš na plný plyn?“ kričí na Petra Sagana motorkár. Keď ho Sagan zbadá, zdvihne ruku a tľapne si s ním. 

Ako starí kamaráti. Na motorke sedí Alberto Contador. Legenda cyklistiky a bývalý kolega Petra Sagana. Na Tour de France je v pozícii spolukomentátora.

Sprevádza cyklistov na motorke, komentuje dianie v pelotóne, sleduje, ako sa vyvíjajú preteky, dáva postrehy z trate, a keď je príležitosť, pristaví sa aj pri známych a prehodí s nimi pár viet. 

Je to stále rovnaká drina. „Makám každý deň,“ vraví Sagan.  

„Vymeníme sa? Pôjdeš miesto mňa na motorke?“ ponúka mu s úsmevom Contador.

„Jasné, poď, sadaj,“ ukazuje Peter Sagan na bicykel. 

Do úniku ho nepustili

Možno by mu rola s mikrofónom pasovala. Pozná zvyky pelotónu, pozná mnoho jazdcov v pelotóne, vedel by priniesť zaujímavé postrehy. Zatiaľ je však stále pretekárom, hoci tohtoročná Tour mu nevychádza podľa predstáv. 

Do Dánska, kde preteky tento rok odštartovali, odchádzal s cieľom pokúsiť sa zabojovať o zelený dres a o etapové víťazstvo. 

Prvý cieľ, zelený dres, vzdal už po pár etapách. Jeho strata v bodovacej súťaži na Wouta van Aerta bola priepastná. Sagan sa rozhodol šetriť sily a radšej ich investovať do boja o únik, či lepší výsledok v závere niektorej z etáp. 

V minulosti chodil Sagan do únikov. Urputne o ne bojoval.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2022»Súperi sú rychlejší, uznal Sagan. Na Tour mu chýba majster sveta