Pogačarovi pomôže štvorica z vlaňajška. Jeho tím zverejnil nomináciu na Tour

Tadej Pogačar na Tour de France 2021.
Tadej Pogačar na Tour de France 2021. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. jún 2022 o 13:12

Konečnú nomináciu na Tour zverejnila aj stajňa Trek-Segafredo.

PARÍŽ. Dvojnásobný obhajca víťazstva na Tour de France Tadej Pogačar bude mať v tomto roku na prestížnych cyklistických pretekoch k dispozícii štyroch jazdcov, ktorí mu pomohli k triumfu aj v minulom roku.

V nominácii tímu UAE Team Emirates síce absentuje Marc Hirschi, no sú v nej Rafal Majka, Mikkel Bjerg, Brandon McNulty i Vegard Stake Laengen.

"Celý rok sme ako tím naozaj tvrdo pracovali, aby sme sa pripravili na Tour a dúfame, že ponúkneme tri týždne vzrušujúceho súťaženia," povedal Slovinec Pogačar pre portál Cycling News.

Ďalšími jeho spolujazdcami na francúzskych cestách budú George Bennett, Marc Soler a taliansky šprintér Matteo Trentin. Pogačar už v tejto sezóne uspel na Strade Bianche i etapových podujatiach Okolo SAE, Okolo Slovinska a Tirreno–Adriatico.

Konečnú nomináciu na Tour zverejnila aj stajňa Trek-Segafredo. Jej lídrom bude svetový šampión Mads Pedersen z Dánska, informovala agentúra AFP.

Nominácie na Tour de France 2022:

UAE Team Emirates: Tadej Pogačar (Slovin.), George Bennett (N.Zél.), Mikkel Bjerg (Dán.), Vegard Stake Laengen (Nór.), Rafal Majka (Poľ.), Brandon McNulty (USA), Marc Soler (šp.), Matteo Trentin (Tal.)

Trek-Segafredo: Giulio Ciccone (Tal.), Tony Gallopin (Fr.), Alex Kirsch (Lux.), Bauke Mollema (Hol.), Mads Pedersen (Dán.), Quinn Simmons (USA), Toms Skujinš (Lot.), Jasper Stuyven (Bel.)

Astana: Alexej Lucenko (Kaz.), Samuele Battistella (Tal.), Joe Dombrowski (USA), Fabio Felline (ITA), Dmitrij Gruzdev (Kaz.), Gianni Moscon (Tal.), Simone Velasco (Tal.), Andrej Zajc (Kaz.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2022»Pogačarovi pomôže štvorica z vlaňajška. Jeho tím zverejnil nomináciu na Tour