Najväčším problémom bolo, ako Froomovi povieme, že nejde na Tour, hovorí Čech

Christopher Froome.
Christopher Froome. (Autor: TASR)
Miroslav Kováčik|6. júl 2023 o 09:30

René Andrle hovorí o neúčasti Chrisa Frooma na Tour de France 2023.

BRATISLAVA. Pokiaľ v rokoch 2011 až 2018 dokončil Grand Tour, iba v jednom z dvanástich prípadov sa mu stalo, že neskončil na stupňoch pre víťazov. 

Dokonca vyhral tri trojtýždňové podujatia po sebe. V roku 2017 ovládol Tour de France, následne Vueltu a potom skompletizoval hetrik na Gire 2018.

Ubehlo však viac ako päť rokov a Chris Froome do svojej zbierky zatiaľ žiadne ďalšie víťazstvo nepridal. Od nešťastného pádu na Criterium du Dauphiné v roku 2019 sa Brit márne snaží dostať do svojej hviezdnej kondície. 

Navyše, tento rok musel prehltnúť horkú pilulku v podobe neúčasti na najslávnejších cyklistických pretekoch, ktoré v minulosti štyrikrát vyhral. 

"Z rozhodnutia som samozrejme sklamaný. Tour de France má v mojom srdci neuveriteľne špeciálne miesto," hovoril Froome pre stránku GCN.

Rozhodnutie v prospech tímu

Od sezóny 2021 si rodák z Nairobi oblieka dres tímu Israel - Premier Tech, v ktorom v pozícii športového riaditeľa pôsobí aj Čech René Andrle. 

Spočiatku to bral ako skvelú skúsenosť, no postupom času sa vypracoval. Dnes má v tíme na starosti troch skúsených pretekárov - Giacoma Nizzola, Domenica Pozzoviva a Chrisa Frooma.

Počas Tour de France bol Andrle hosťom Českej televízie a prezradil viac o tom, ako sa rodilo konečné rozhodnutie ohľadom neúčasti britského cyklistu.

Ten bol pôvodne v nominácii na Giro d’Italia, no tam nechcel ísť, keďže profil tamojších kopcov mu nesedí. Jeho jasným cieľom tak bola Tour. 

"Myslel som si, že pôjde, ale týždeň alebo desať dní pred pretekmi sa rozhodlo, že nie. Najväčším problémom bolo, ako mu to povieme," priznal Andrle.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2023»Najväčším problémom bolo, ako Froomovi povieme, že nejde na Tour, hovorí Čech