Črtá sa hosťovanie Téveza v milánskom AC

Carlos Tévez
Carlos Tévez (Autor: SITA/AP)
TASR|6. dec 2011 o 14:05

Polročné hosťovanie argentínskeho futbalistu Carlosa Téveza v milánskom AC dostáva konkrétnu podobu.

MILÁNO. Vedenie Manchestru City požaduje 4 milióny eur za januárové hosťovanie juhoamerického kanoniera do konca sezóny 2011/2012, v prípade využitia opcie na trvalý prestup sa transfer vyšplhá na čiastku 20 miliónov eur.

Podľa talianskeho denníka Gazzetta dello Sport si Tévezovho manažéra Kia Joorabchiana pozval v pondelok na spoločnú večeru viceprezident "rossoneri" Adriano Galliani.

Šéf milánskeho klubu, ktorého mimochodom čerstvo uviedli do talianskej Siene slávy, údajne nepriamo požiadal Teveza na zníženie ročného príjmu na 10 miliónov eur.

Denník La Repubblica zasa naznačil, že Téveza, ktorý má platnú zmluvu so "citizens" do konca sezóny 2013/2014, chcú "rossoneri" pozvať už na tréningový kemp v Dubaji (29. decembra). V celej záležitosti by malo byť jasnejšie po 6. kole skupinovej fázy Ligy majstrov, v ktorom sa rozhodne o tom, či Manchester City postúpi do jarného osemfinále.

"Citizens" však svoju budúcnosť nespájajú už s Tevezom, ktorý je v Manchestri nežiaducou osobou pre priaznivcov United aj City. Tévezova šálka pretiekla po kauze s manažérom Robertom Mancinim, keď odmietol nastúpiť na zápas Ligy majstrov v Mníchove ako striedajúci hráč.

Na Old Trafforde sa stal zasa nenávideným práve po prestupe k mestskému rivalovi. Miláno na druhej strane hľadá adekvátnu a promptnú náhradu za vyradeného útočníka Antonia Cassana, ktorý sa nedávno podrobil operácii srdca.

Informovala agentúra AP

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Črtá sa hosťovanie Téveza v milánskom AC